100 de ani de la nasterea Patriarhului Justinian Marina

In aceste zile s-a marcat centenarul nasterii fostului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, Justinian Marina (1948-1977). Manifestarile au inceput in dupa-amiaza zilei de miercuri, 21 februarie, cu o sesiune solemna la Palatul Patriarhiei din Capitala, la care au luat parte personalitati ale vietii publice romanesti. In cadrul acestei sesiuni, personalitatea Patriarhului Justinian a fost evocata de catre IPS Bartolomeu Anania, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului. De asemenea, a fost vizionat un film documentar despre diferite aspecte din perioada de pastorire a celui de-al treilea patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane si a fost sustinut un concert de imnuri bisericesti. La manifestare a fost prezenta si fiica Patriarhului Justinian Marina, d-na Stoian.

In cursul diminetii de joi, 22 februarie – data de nastere a fostului Patriarh -, Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist si membrii Sfantului Sinod au oficiat Sfanta Liturghie si slujba parastasului pentru pomenirea fostului Intaistatator al Bisericii Ortodoxe Romane, in biserica manastirii Radu Voda din Bucuresti, unde este inmormantat.

Duminica, 25 februarie, dupa savarsirea Sfintei Liturghii, in toate bisericile si manastirile din Patriarhia Romana vor fi oficiate slujbe de pomenire si se vor rosti cuvinte de invatatura.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente