100 de ani de la nașterea Părintelui Arsenie Boca

S-au împlinit astăzi, 29 septembrie, 100 de ani de la nașterea Părintelui Arsenie Boca, informează TRINITAS TV. Teolog, pictor și duhovnic, Părintele Arsenie a văzut lumina zilei pe 29 septembrie 1910. De-a lungul timpului, acesta a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop. Părintele Arsenie este recunoscut ca unul dintre marii duhovnici români ai secolului trecut, având mii de fii duhovnicești.

Mulțimea credincioșilor care veneau la părintele Arsenie a făcut ca părintele să fie hărțuit de Securitate. Pentru motive inventate a fost întemnițat la sediul Securității din Brașov, dus la Canal, închis apoi la Jilava, București, Timișoara și Oradea. Părintele Arsenie este însă cunoscut și ca un renumit pictor de biserici, pictura realizată la biserica din satul Drăgănescu, din apropierea Bucureștilor, fiind supranumită „Capela Sixtină a Orientului”.

A trecut la cele veșnice la 28 noiembrie 1989 și a fost înmormântat la Mănăstirea Prislop, mormântul părintelui devenind un adevărat loc de pelerinaj pentru toți cei care l-au cunoscut și l-au iubit.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…