100 de ani de la construirea Palatului Patriarhiei, prima structură de beton armat din țară

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la terminarea lucrărilor la Palatul Patriarhiei din Capitală. Clădirea a fost înălțată între anii 1907-1908, pe locul imobilului destinat Adunării Deputaților de pe Dealul Mitropoliei din București. În prezent, la Palatul Patriarhiei se desfășoară lucrări de restaurare a cupolei și se reface sistemul de iluminat al acesteia.

Restaurarea cupolei a devenit critică, existând pericolul ca fragmentele de sticlă sparte de intemperii să provoace accidente. La refacerea cupolei va fi folosită sticlă stratificată, care elimină riscurile de acest tip.

Monumentalul edificiu al actualului Palat al Patriarhiei a fost construit după planurile unor arhitecți celebri din epocă, fiind prima structură de beton armat din țară. În anul 1996, imobilul care găzduia Camera Deputaților a fost redat Patriarhiei Române, găzduind, de atunci, numeroase congrese internaționale și naționale.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…