10 parohii din Protopopiatul Târgu Neamț au pagini web noi

La sediul Protopopiatului Târgu Neamț, Joi, 26 aprilie 2012, au fost date în administrarea preoților parohi primele 10 saituri ale parohiilor participante în faza pilot a proiectului „Rețea de saituri pentru parohii și mănăstiri”, dezvoltat de Doxologia Media. Cu acest prilej, potrivit doxologia.ro, s-a făcut o prezentare generală a proiectului, s-au semnat protocoalele cadru de colaborare, iar preoții au primit parolele de acces și manualele de utilizare ale noilor pagini web ale parohiilor.

Proiectul „Rețeaua de saituri pentru parohii și mănăstiri” a trecut la o nouă etapă. Diac. Nicolae Hulpoi, directorul Doxologia Media, a înmânat preoților din Protopopiatul Târgu Neamț datele de acces, împreună cu un manual de utilizare, saiturile putând fi utilizate în prezent în condiții reale de funcționare. În această fază, însă, rețeaua va funcționa în circuit închis, fiind accesibilă doar administratorilor saiturilor deja create, lansarea publică urmând să aibă loc în cursul lunii iunie.

„Această rețea de saituri pentru parohii și mănăstiri ne ajută în promovarea activităților pastorale, educaționale, culturale, filantropice, pe care noi le desfășurăm, dar nu sunt cunoscute de multe ori nici măcar de enoriașii noștri. Este de apreciat această inițiativă și îi mulțumim Înaltpreasfințitului Teofan pentru acest proiect. În ce privește utilizarea saitului parohiei, nu mi se pare a fi un lucru greu. În plus, mi se pare deosebită posibilitatea de a arăta lumii întregi viața parohiei tale, frumusețea comuniunii din jurul bisericii”, a declarat pr. Mihai Bistriceanu, parohul bisericii din Pipirig II, județul Neamț.

„Așteptam de mai mult timp acest moment, fiindcă saiturile parohiilor noastre de până acum nu erau promovate sau bine alcătuite. Fiind un proiect unitar pentru toate parohiile, cred că rezultatul va fi unul extraordinar, având în vedere că totul se face sub binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan. Enoriașii din parohia mea așteaptă cu nerăbdare lansarea publică a rețelei de saituri și cred că va fi o mobilizare generală atât pentru enoriași, cât și pentru preoți”, a spus pr. Gavriloaia Petru de la parohia Timisești, Neamț.

„Inițiativa creării unei rețele de saituri pentru parohii și mănăstiri este de bun augur pentru că va contribui la intensificarea comunicării între preoți și credincioși, chiar și în afara întâlnirilor prilejuite de sfintele slujbe ori de alte activități parohiale. În special pentru enoriașii plecați în străinătate, saitul parohiei este de mare ajutor, întrucât pe această cale vor putea urmări evenimentele din parohia din care temporar sunt absenți”, a spus și pr. Surugiu Mihai de la parohia Săvești, Neamț.

Proiectul „Rețeaua de saituri pentru parohii și mănăstiri” a fost demarat în toamna anului 2011 cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și vizează dezvoltarea în primă fază a unei rețele de saituri interconectate dedicate parohiilor din Arhiepiscopia Iașilor, apoi dezvoltarea unei alte rețele pentru mănăstiri, cele două fiind, la final, de asemenea, interconectate.

Doxologia Media este o componentă a Sectorului Cultural și Comunicații Media al Arhiepiscopiei Iașilor. Departamentul de programare, din cadrul Doxologia Media, a dezvoltat până în prezent următoarele saituri: doxologia.ro, providenta.mmb.ro, tabere.mmb.ro, teologiesiviata.ro, scoalavarlaam.ro, gradinitabunavestire.ro și seminariasi.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…