10 ani de la târnosirea Bisericii Sf. Gheorghe a Grupării Mobile de Jandarmi din Craiova

Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe a Grupării Mobile de Jandarmi din Craiova a fost astăzi, 26 aprilie, locul unui eveniment cu totul deosebit. Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, a săvârșit, aici, slujba Sfintei Liturghii, cu prilejul împlinirii a 10 ani de la târnosirea lăcașului de cult.

După cum ne informează Radio TRINITAS, în cuvântul rostit la finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Mitropolit Irineu le-a spus jandarmilor craioveni că prin lăcașul ridicat în cinstea Marelui Mucenic, ei rămân atât în memoria socială, cât, mai ales, în rugăciunea Bisericii.

„Biserica se roagă permanent pomenind pe ctitori, binefăcători și ajutători. Biserica are un ocrotitor pe Sfântul Gheorghe, un model. Nu este un personaj rupt de realitatea Bisericii. Ori de câte ori pomenim pe Sfântul Gheorghe pomenim și pe Domnul Iisus Hristos pentru care s-a jertfit”, a precizat Înaltpreasfinția Sa.

Făcând referire la Sfântul Gheorghe, Mitropolitul Olteniei a subliniat că nu trebuie vedem „numai curajul lui, ci vedem și idealul lui”, și tot așa soldații nu văd numai felul de a lupta ci văd „scopul, apărarea dreptului și a dreptății”.

De asemenea, Înaltpreasfințitul Mitropolit Irineu i-a îndemnat pe jandarmi să mențină vie, în viața lor, conștiința prezenței lui Dumnezeu

După Sfânta Liturghie a fost organizat un moment festiv în cadrul căruia s-au rostit alocuțiuni, după cum ne informează TRINITAS TV.

„Suntem chemați ca să slujim oamenilor, și noi și dumneavoastră, și am dorit să vin aici […] nu numai pentru faptul că suntem într-o colaborare ca instituții, ci și pentru că am simțit întotdeauna că sunteți copiii Bisericii„, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Ctitorii și binefăcătorii bisericii au primit din partea Grupării Mobile de Jandarmi din Craiova diplome și cărți de recunoștință.

Comentarii Facebook


Știri recente