10.000 de copii au ales școala

Prima etapă a proiectului ‘Alege școala!’, derulat de Patriarhia Română și Fundația World Vision România, a ajuns la final. Momentul a fost marcat ieri, 21 iunie, în cadrul unei conferințe de presă în Sala ‘Europa Christiana’ a Palatului Patriarhiei, în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a Episcopilor-vicari patriarhali PS Ciprian Câmpineanul și PS Varlaam Ploieșteanul, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Proiectul național a avut ca scop reducerea abandonului școlar și a delincvenței juvenile prin dezvoltarea unor soluții alternative de tipul ‘școala de duminică’. Obiectivele specifice au fost: organizarea de sesiuni de formare pentru preoți și profesori de religie care lucrează cu copii în cadrul sesiunilor de cateheză, concursuri pe teme religioase pentru copii și tabere de creație creștină.

Părintele Constantin Naclad, coordonatorul proiectului, a precizat că la finalul primei etape, toate obiectivele proiectului au fost îndeplinite: 1.245 de persoane au participat la sesiunile de formare și s-au implicat în dezvoltarea programelor de prevenire a fenomenului de părăsire a școlii, 3.619 copii au participat la taberele de creație creștină ‘Licăr de lumină’ organizate pe tot parcursul vacanței de vară din 2010 și 2011. Aproape 10.000 de copii au participat și au fost premiați în cadrul unor concursuri în care aceștia au abordat atât subiecte religioase, cât și legătura dintre Biserică și Școală. Directorul executiv al Organizației World Vision România, Cătălin Popa, a subliniat că World Vision a găsit în Biserica Ortodoxă Română ‘un partener de nădejde în lupta împotriva abandonului școlar. Valorile creștine pe care ne bazăm, împreună cu experiența și cunoștința ambilor parteneri, credem noi, au fost elementele ce au consolidat colaborarea noastră și dorim să continuăm cât mai eficient eforturile de reducere a abandonului școlar. Angajații World Vision sunt alături de preoți și profesorii de religie pentru a aduce împreună dezvoltarea care transformă’.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a rostit un cuvânt cu prilejul pomenirii ocrotitorului Sectorului Teologic-educațional, Sfântul Ierarh Grigorie Dascălul, și cu ocazia încheierii primei etape a proiectului național ‘Alege școala!’, pe care îl redăm mai jos.

Hramul Sectorului Teologic-educațional

Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române își sărbătorește astăzi ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Mitropolit Grigorie Dascălul. Părintele consilier patriarhal Constantin Pătuleanu a explicat motivele pentru care Sfântul Grigorie Dascălul a fost ales ca ocrotitor al Sectorului Teologic-educațional al Patriarhiei Române, iar Preasfințitul Episcop-vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul a prezentat viața și activitatea sfântului. ‘Dincolo de ceea ce a făcut pentru Biserică, pentru învățământul bisericesc și profan, Sfântul Grigorie Dascălul rămâne un ocrotitor inspirat al Sectorului Teologic-educațional și un model de muncă, perseverență și fidelitate față de Biserică pentru toți ostenitorii acestui sector’, a spus PS Varlaam Ploieșteanul.

Comentarii Facebook


Știri recente