1 octombrie – Acoperământul Maicii Domnului

Astăzi, 1 octombrie, în toate Bisericile Ortodoxe este prăznuit ‘Acoperământul Maicii Domnului’. Sărbătoarea a fost instituită în amintirea unei minuni petrecute în Biserica Mănăstirii ‘Maica Domnului’, din Constantinopol, în timpul împăratului bizantin Leon Înțeleptul.

Începând cu secolul al XII-lea sărbătoarea „Acoperământului Maicii Domnului” a fost introdusă în Biserica Ortodoxă Rusă iar mai târziu a fost prăznuită și de credincioșii ortodocși români, la început în mănăstiri.

În calendarul Bisericii Ortodoxe Române, următoarea sărbatoare închinată Preasfintei Născătoare de Dumnezeu este Vovidenia sau Ovidenia, adică Intrarea în Biserică a maicii Domnului prăznuită în 21 noiembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…