1 iunie pentru copiii instituționalizați de la Zăgujeni

În ziua de 1 iunie, Centrul de Plasament „Casa Noastră” din Zăgujeni a organizat un program dedicat zilei internaționale a copiilor, după cum ne-au precizat Protos. Casian Rușeț și Darius Herea. În această manifestare a fost implicat Centrul de Voluntariat a Episcopiei Caransebeșului, precum și copiii de la Centrul de Zi din cadrul Complexului de Servicii Sociale, Vasile cel mare al Episcopiei Caransebeșului.

Astfel tinerii voluntari au prezentat copiilor un recital de cântece la chitară, au organizat jocuri pentru copii, cum ar fi: desene pe asfalt, crosul copiilor și alte jocuri educative pentru cei mici. Pe lângă copii asistați, au mai fost prezenți și alți copii și tineri din comuna Zăgujeni, care au luat parte la programul pregătit.

În continuare, voluntarii au prezentat piesa de teatru „Caseta Colombinei”, după care au organizat un concurs de dans, precum și un bal mascat.

Jocurile și concursurile prezentate de voluntari și primite cu bucurie de cei mici au fost posibile prin osteneala serviciului social-misionar al Episcopiei Caransebeșului și a domnului profesor Rada Petrișor, coordonatorul Centrului de Voluntariat al Eparhiei.

Astfel de acțiuni educativ-caritative au mai fost desfășurate de Centru de Voluntariat și în ajunul zilei Copilului, prin participarea la Festivalul caritabil ‘Copii pentru copii’. Acesta a fost organizat pentru ajutorul Iasminei-Sorina Cristescu o fetiță de numai trei anișori, bolnavă de leucemie, care așteaptă pe patul de spital să fie supusă unui transplant de măduvă. Centrul de Voluntariat al Episcopiei Caransebeșului funcționează cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian și a luat ființă la inițiativa unui grup de profesori și elevi liceeni din Caransebeș.

Comentarii Facebook


Știri recente