1 ianuarie – Prăznuirea Sfântului Vasile cel Mare

În prima zi a anului îl vom sărbători pe unul dintre cei mai cunoscuți sfinți ai Bisericii Ortodoxe, pe Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei. Trăitor între anii 330 – 379, Sfântul Vasile este un model pentru arhiereii de pretutindeni ca pildă de viață duhovnicească dublată de practica filantropiei.

„Sfântul Vasile cel Mare este un mare dascăl al lumii, ierarh, și organizator al unei noi condiții de viețuire al oamenilor, mai ales al celor defavorizați, mutând sărăcia în disponibilitate de ajutor, în filantropie. Sfântul Vasile cel Mare a înțeles când s-a școlit, atât în școlile laice, cât și în cele teologice existente în vremea sa, că Dumnezeu s-a Întrupat și ne-a lăsat Evanghelia ca și noi să întrupăm evanghelia în fapte concrete”, a declarat pentru TRINITAS TV Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Sfântul Vasile cel Mare mai este pomenit de Biserica Ortodoxă și pe 30 ianuarie de sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…