1 Decembrie la Baia Mare

Ziua de 1 Decembrie este Ziua Națională a țării noastre, în amintirea celor peste 100.000 de români adunați pe Câmpul lui Horea de la Alba Iulia, care au cerut Unirea Transilvaniei cu Țara. Marea Adunare Națională a adoptat o rezoluție care consfințea Unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul (teritoriul dintre râurile Mureș, Tisa și fluviul Dunărea) și Țara Ungurească (Crișana, Sătmar și Maramureș) cu România.

Sâmbătă, 1 Decembrie 2012, de Sărbătoarea Națională a României, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului a săvârșit slujba Te-Deumului la Monumentul Ostașului Român din Parcul Municipal – Baia Mare, după cum ne informează episcopiammsm.ro.

Potrivit tradiției bisericești și hotărârii Sfântului Sinod, de Ziua Națională a României, în catedralele eparhiale, bisericile parohiale și mânăstirești din țară și străinătate, precum și în paraclisele școlilor de teologie ortodoxă este oficiată slujba specifică Te Deum și sunt pomeniți eroii neamului românesc care au înfăptuit unitatea națională a românilor în anul 1918.

Comentarii Facebook


Știri recente