1.400 de pachete cu rechizite pentru copiii din Arhiepiscopia Timișoarei

În această perioadă, membrii Federației Filantropia desfășoară la nivel național o campanie de distribuire de rechizite școlare pentru copiii din familiile nevoiașe. Acțiunea este realizată cu sprijinul Organizației Internaționale de Caritate Creștină (IOCC) din SUA, prin intermediul filialei IOCC România, care a donat cele 18.000 de pachete cu rechizite.

La nivelul Arhiepiscopiei Timișoarei, Federația Filantropia – Filiala Timișoara a distribuit, prin intermediul oficiilor protopopești din eparhie, 1.000 de pachete cu rechizite copiilor cu situație materială precară din parohiile timișene. Totodată, 400 de pachete cu rechizite au fost distribuite elevilor cu risc major de abandon școlar, prin intermediul Rețelei de Centre Educaționale a Arhiepiscopiei Timișoarei, cu sedii în Timișoara, Făget, Lugoj, Deta și Sânnicolau Mare. Având în vedere că toate cele 17 organizații membre ale Federației Filantropia au activități și programe destinate copiilor, fiecare dintre ele a primit un număr de pachete în funcție de numărul beneficiarilor înregistrați, pe care îl are fiecare organizație.

Fiecare pachet conține rechizite adresate în special copiilor din clasele I-IV: caiete, set de creioane cu mină de grafit, creioane colorate, o pereche de foarfeci, riglă, ascuțitoare, gumă de șters, set de 12 coli colorate pentru lucrul manual. Aceste obiecte au fost cumpărate de copii din SUA din banii lor de buzunar și au fost donate către parohiile creștin-ortodoxe locale. La rândul lor, acestea le-au trimis către centrele eparhiale și de acolo au fost preluate de reprezentanții IOCC.

‘La acțiunea de colectare participă sute de comitete parohiale ortodoxe din SUA. Alături de IOCC, organizație caritabilă aflată sub patronajul Conferinței Episcopilor Ortodocși din America (SCOBA), la colectarea de rechizite au participat și alte organizații creștine din SUA, precum Church World Service și Lutheran World Relief. Valoarea estimativă a donației din acest an către copiii din România este de peste 200.000 de dolari. Colaborarea dintre Patriarhia Română și IOCC în colectarea și distribuirea de pachete cu rechizite școlare pentru copii se află deja la a cincea ediție. Prima acțiune de acest fel a avut loc în anul 2005. IOCC România intenționează să replice acest model la nivelul României în viitorul apropiat’, informează federatia-filantropia.ro citat de Ziarul Lumina, Ed. Banat.

Comentarii Facebook


Știri recente