Ziua Veteranilor în Protoieria Topoloveni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul prin Biroul de Cateheză și Activități cu Tineretul, în parteneriat cu Asociația Națională ”Cultul Eroilor- Regina Maria ”, Subfiliala Călinești și Școala Gimnazială Călinești, cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, la 29 aprilie 2015, au desfășurat o activitate dedicată veteranilor la Căminul Cultural din localitatea Călinești.

Potrivit eparhiaargesului.ro, au participat Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, domnul Dorin Mărășoiu, Primarul localității Călinești, domnul Gheorghe Ionescu, Părintele Protoiereu Stan Stelian, Părintele Secretar Bologea Cosmin, responsabilul cu cateheza Preot Ciobanu Ion, Preot Vîlnoiu Cătălin, Gr. (rezervă) Ion Chiranescu, profesor Dumitru Nițescu, profesor Mihaela Georgescu, col. David Eusebiu, veterani și văduve ale veteranilor de război.

Activitatea a fost deschisă de veteranul de război Mihai Popescu, care a relatat evenimente trăite personal în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Elevii Școlii Gimnaziale Călinești au prezentat un program artistic de cântece și poezii dedicat veteranilor și celor care s-au jertfit pentru neam și țara lor.

La final, Părintele Protoiereu Stan Stelian a transmis mesajul din partea Înaltpreasfinției Sale, mulțumind și felicitând pe organizatori și pe cei care au luptat pentru apărarea țării și a credinței noastre strămoșești.

Comentarii Facebook


Știri recente