Ziua naţională a tineretului

Ziua nationala a tineretului

Începând cu anul 2004, în data de 2 mai celebrăm Ziua naţională a tineretului. Proiectul legislativ a fost iniţiat de 15 deputați reprezentând toate formațiunile politice parlamentare.

Astfel, conform Legii nr. 425/25 octombrie 2004, cu prilejul acestei zile sunt organizate activităţi sociale, culturale, artistice şi sportive şi se difuzează, prin mijloacele de informare în masă, materiale care vizează domeniile de interes ale tineretului.

Biserica Ortodoxă Română se preocupă intens de formarea tinerilor prin diferite activităţi educațional-religioase care devin o șansă pentru tineri de a redescoperi Biserica de azi ca fiind locul unde sunt bine primiți, respectați și iubiți, loc al comuniunii și al prieteniei dezinteresate, al reconcilierii și al redescoperirii sensului profund creștin al vieții.

În acest sens, anul 2016 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox. Hotărârea a fost luată în şedinţă de lucru din 28 şi 29 octombrie 2014.

În anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, la București a avut loc Întâlnirea tinerilor ortodocși din toată lumea. La manifestarea organizată în perioada 1-4 septembrie 2016 au participat tineri din eparhiile Patriarhiei României, dar și din străinătate.

Anul acesta, ITO va avea loc la Iaşi în perioada 1-4 septembrie. Evenimentul se încadrează în seria întâlnirilor organizate în anii 2013 și 2014 la Baia Mare, în 2015 la Cluj și în 2016 la București.

Scopul întâlnirii este crearea cadrului în care tinerii să poată găsi modele și trăi experiențe formatoare care să-i apropie de Biserică prin împărtășirea valorilor creștin-ortodoxe și încurajarea dialogului dintre grupurile de tineret din țară și străinătate.

ITO 2017 este organizat de Arhiepiscopia Iașilor prin Departamentul de Tineret și Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR) Iași și va avea tema Tânărul în căutarea Libertății.

În contextul secularizării actuale, când valorile tradiţionale sunt depreciate, iar educaţia este supusă unor schimbări de paradigmă, tinerii au nevoie de sprijinul Familiei, Bisericii și al Școlii, întrucât doar printr-o orientare adecvată și prin promovarea modelelor autentice vor putea să discearnă între provocările actuale și perspectivele de viitor – Patriarhul Daniel.

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente