Ziua internaţională a educaţiei sărbătorită la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea

Aşa cum se obişnuieşte din anul 1994, la data de 05 octombrie a fiecărui an se aniversează Ziua internaţională a educaţiei, cunoscută şi sub numele de Ziua mondială a profesorilor ori a cadrelor didactice.

Sub aceste auspicii, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în cadrul Liceului Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea s-au desfăşurat o serie de activităţi în cinstea educaţiei şi a simbolurilor ei, care sunt cadrele didactice. Activităţile au fost coordonate de consilierul educativ al instituţiei şcolare, în colaborare cu doamna profesoară Mihaela Papp, precum şi cu diriginţii claselor de gimnaziu, după cum ne-a mărturisit Prof. Alin Florin Oros.

Astfel, elevii de gimnaziu şi-au dat concursul la realizarea unei cărţi simbolice în care au fost cuprinse eseuri, colaje şi desene ale lor, realizate individual, care dau expresie felului în care ei văd educaţia, cartea, educatorul.

În sala festivă a şcolii a urmat, apoi, un program aniversar, realizat sub egida Educaţia şi dascălii ei, program ce a constat în evocarea semnificaţiei zilei, citirea unor motto-uri sugestive privind educaţia şi profesorii, prezentarea lucrărilor realizate de elevi şi, nu în ultimul rând, un scurt moment artistic al elevilor de gimnaziu.

Prezent la aceste activităţi, Părintele Profesor Dorel Leucea, directorul adjunct al liceului, le-a vorbit elevilor şi părinţilor despre importanţa unei educaţii de calitate, oferită de triada Şcoală-Familie-Biserică și i-a felicitat pe profesorii organizatori și pe elevii implicați în realizarea acestui program.

Comentarii Facebook


Știri recente