„Zilele educaţiei religioase în Episcopia Caransebeşului”

În perioada 1-3 iunie se vor desfășura cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, „Zilele educaţiei religioase în Episcopia Caransebeşului”. Pe parcursul a trei zile atât în Caransebeș, cât și în Reșița, tineri și copii vor participa la trei concursuri care au ca scop să promoveze și să impulsioneze cântarea bisericească, lecturarea Sfintei Scripturi și tradițiile naționale românești, a precizat Diac. Pavel Canea.

Astfel că miercuri, 1 iunie, ora 16:00, Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș va găzdui primul concurs intitulat „Tinerii să laude numele Domnului”, în debutul căruia vor fi premiați elevii care au obținut rezultate bune și foarte bune la fazele județeană și națională a Olimpiadei de Religie Ortodoxă. În continuare, coruri din Caransebeș, Buchin, Glimboca, Bocșa Montană, Reșița, Răcășdia, Topleț și Moldova Nouă vor prezenta pricesne și cântări bisericești.

Cel de-al doilea concurs „Să citim și să înțelegem Sfânta Scriptură”, va avea loc joi, 2 iunie, ora 16:00, la Liceul de Artă „Sabin Păuța” din Reșița. Concursul se va desfășura pe două secțiuni. Prima secțiune va fi dedicată elevilor din ciclul gimnazial, clasele V-VIII, iar a doua secțiune va fi dedicată elevilor de liceu, clasele IX-XII și va reuni grupuri de tineri din școlile aflate pe teritoriul eparhiei. Proba va consta în oferirea răspunsului la un set de 20, respectiv 30 întrebări, din Mica Biblie.

„Să ne păstrăm portul, graiul și tradițiile” este cel de-al treilea concurs ce se va desfășura în Sala de spectacole a Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeș, vineri, 3 iunie, ora 16:00. În deschiderea evenimentului va avea loc vernisarea expoziției „Lumina Învierii în sufletul copiilor”, realizată de elevi de la Școala de Muzică și Arte Plastice din Caransebeș, sub coordonarea doamnei profesoare Nicoleta Cosma. Pentru acest concurs proba constă în prezentarea portului tradițional sau a unei tradiții populare specifice zonei, recitarea a cel mult două poezii în grai, respectiv interpretarea unui cântec popular.

Comentarii Facebook


Știri recente