„Zilele Educației Creștin Ortodoxe” au continuat la Liceului Pedagogic Anastasia Popescu din București

Zilele Educației Creștin Ortodoxe organizate de Liceului Pedagogic Anastasia Popescu au continuat joi, 24 noiembrie 2016. Dimineața  a debutat cu întâlnirea copiilor de la Parohia Sfântul Chiril și Metodie cu elevi ai Liceului Pedagogic Anastasia Popescu, în cadrul expozitiei ce au fost vernisate lucrările Elenei Murariu dedicate Sfinților Martiri Brâncoveni și Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, ne-a precizat Monica Serbanescu, Presedinte Fondator – Director General la Liceul Pedagogic Anastasia Popescu.

Manifestările au continnuat  cu întâlnirea intitulată Ce este scoala?. La eveniment a fost prezenți: Sergiu Ciocarlan, autorul mai multor volume, printre care și Clonele Învățământului românesc, Laura Rudeanu, din partea Casei Corpului Didactic Bucuresti, precum și Marius Maracinescu, autorul unor auxiliare inedite pentru copiii claselor primare la care preda.

În continuare, a avut loc întâlnirea cu profesorii și părinții. Au fost prezenți Uca Marinescu, Marius Maracinescu, Mihai Floarea, Ancuta Gurban Dinu, Tomi Cristin, vicepreședinte al Asociației Părinți pentru Ora de religie. Moderantor al întâlnirii a fost părintele Florin Nectarie Busuioc, protoiereu al Protoieriei III Capitală.

Uca Marinescu a vorbit despre educația în cadrul comunității din Valea Hunza – Himalaya. Aceasta a propus o mai mare implicare a familiei în educația copiilor și oferirea de modele tradiționale, aparținând propriei culturi;

Marius Maracinescu și Mihai Floarea au punctat necesitatea unei abordări inovatoare, curajoase, a relației profesorului cu partea administrativa a școlii;

Ancuța Gurban Dinu a adus exemple personale din relația pe care prin dragoste și empatie o poate stabili cu elevii săi.

Elementul surpriză al serii l-a reprezentat interventia  actorului Tomi Cristin care împreuna cu fiica sa Ana-Maria Tomi au recitat Scrisoarea III de Mihai Eminescu. De asemenea, a fost dezvaluită auditorilor emisiunea „Întrebările adolescentei”, recent introdusa în grila de programe a Radio Trinitas.

Potrivit Monicăi Șerbanescu, concluzia întâlnirilor a fost că fiecare, elev și profesor, poartă în inima scoala, iar, când aceste două imagini se întâlnesc, adevărata scoală poate prinde viața. Rugându-se unul pentru celalalt, elevul și profesorul se pot regăsi în această întalnire, fiindcă școala nu tine neaparat, sau nu numai, de un spațiu fizic, ci, și mai cu seama, de unul sufletesc, emotional.

Comentarii Facebook


Știri recente