„Ziarul Lumina” la ceas aniversar

„Ziarul Lumina” al Patriarhiei Române a împlinit duminică, 07 februarie 2016, 11 ani de existență. Cu această ocazie, redacția cotidianului s‑a reunit pentru două zile (6‑7 februarie) la Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” ‑ Caraiman, din județul Prahova.

După cum informează Ziarul Lumina, sâmbătă dimineață a avut loc o ședință administrativă, iar duminică, jurnaliștii cotidianului Patriarhiei Române au participat la Sfânta Liturghie și la o slujbă de mulțumire. La final, a avut loc lansarea unui nou volum din colecția Media Christiana, Seria Lumina, a Editurii Trinitas, „Dă sânge și ia Duh!“, interviuri cu duhovnici ortodocși.

Împlinirea a 11 ani de existență a „Ziarului Lumina”, pe lângă aspectul festiv și aniversar, a prilejuit și unele discuții constructive despre misiunea jurnalistului creștin în societatea românească de astăzi.

Sâmbătă, la Centrul social‑pastoral „Sfânta Cruce” al Mănăstirii Caraiman a avut loc o ședință administrativă cu redacția „Ziarului Lumina”, căreia i s‑au adăugat și in­vitați speciali: prof. dr. Mihai Coman și prof. dr. Cristina Coman, de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din Bucu­rești.

Ședința a fost deschisă de părintele consilier patriarhal Nicolae Dascălu, directorul Publica­țiilor LUMINA, care a prezentat în sinteză istoria „Ziarului Lumina”, „primul cotidian creștin din România”, de la fondarea lui în 2005 până în zilele noastre.

Duminică, angajații „Ziarului Lumina” au participat la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica mare a Mănăstirii Caraiman de un sobor de slujitori. A fost oficiat și un Te Deum de mulțu­mire lui Dumnezeu pentru darurile primite în cei 11 ani de activitate a „Ziarului Lumina” și pentru a cere sănătate, capacitate de muncă și folos ctitorilor, binefăcătorilor, ostenitorilor și cititorilor „Ziarului Lumina”.

Comentarii Facebook


Știri recente