Zi de sărbătoare la Caransebeș

Duminica Ortodoxiei a fost sărbătorită în mod deosebit la Caransebeș. Sărbătoarea a început printr-o procesiune de la reședința episcopală la catedrala episcopală la care au luat parte alături de soborul slujitor, elevi seminariști și studenți teologi cu icoane în mâini precum și copii și tineri din centrele de tineret ale episcopiei din Reșița, Bocșa, Oravița și Moldova Nouă.

În continuare, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, la catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș. La Sfânta Liturghie a participat un număr important de credincioși, foarte mulți dintre aceștia împărtășindu-se cu Sfintele Taine. În cadrul Sfintei Liturghii, părintele Gabriel Gozman, consilierul social-misionar al Episcopiei Caransebeșului, a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Dumnica Ortodoxiei., potrivit episcopiacaransebesului.ro.

Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului a precizat: „În acest an în Episcopia Caransebeșului s-a organizat această procesiune de la Centrul Eparhial la catedrala episcopală, procesiune la care au participat elevii seminariști, studenții teologi dar și foarte mulți copii și tineri, mai ales cei care au participat în concursul „Tineri în Biserică” și cei care au participat la tabăra „Credință și artă pentru toți”. Ne bucurăm că din toate colțurile Episcopiei Caransebeșului au venit copii și tineri purtând sfintele icoane în mâini și ne-au însoțit astăzi ca împreună astăzi în prima duminică din Postul Mare să ne rugăm la Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, sărbătorind în mod festiv triumful Ortodoxiei asupra tuturor ereziilor. Prin această procesiune încercăm și noi, clerul și poporul, copii și tinerii dar și vârstnicii să arătăm tuturor că avem o credință dreptmăritoare, o credință care respectă învățăturile Sfinților Părinți, îvățăturile și dogmele celor 7 sinoade ecumenice și încercăm să pășim pe urmele Sfinților Părinți pentru că și ei la rândul lor pe urmele Sfinților Apostoli, pe urmele Mântuitorului Iisus Hristos „.

La final toți cei 35 de copii și tineri participanți la procesiune au primit din partea Ierarhului daruri constând în cărți de rugăciuni și icoane iar tânăra pictoriță Hanelore Schadt de la Liceul de artă „Sabin Păuța” din Reșița a primit act de cinstire.

Comentarii Facebook


Știri recente