Zeci de mii de persoane au beneficiat de sprijin din partea Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, în anul 2015

Zeci de mii de persoane au beneficiat de sprijin din partea Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, în anul 2015, după cum se menţionează încomunicatul emis de Biroul de Presă al Eparhiei, cu prilejul întrunirii Adunării Eparhiale.

Sâmbătă, 6 februarie 2016, în Sala Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul a Catedralei Episcopale Sf. Treime din Baia Mare, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Justinian Chira s-au desfăşurat lucrările Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului. În cadrul şedinţei a fost analizată întreaga activitate a eparhiei, din anul 2015, sub aspect economic, administrativ, cultural, patrimonial, social-filantropic, teologic-educaţional, canonico-juridic şi monahal.

În deschiderea lucrărilor, începând cu ora 08:00, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Eparhiei Maramureşului şi Sălajului, urmată de slujba de Te Deum.

În ceea ce priveşte activitatea social filantropică, în Eparhia Maramureşului şi Sătmarului, peste 50.000 de mii de persoane au beneficiat de sprijin în cursul anului 2015, după cum se menţionează într-un comunicat emis de Biroul de Presă al Eparhiei.

De asemenea, anul trecut au fost inaugurate următoarele proiecte sociale:

1. Proiectul ”Economie socială – O şansă pentru fiecare” din Baia Mare, cu cele 3 structuri de economie socială, destinate persoanelor vulnerabile (Centrul de copiere ”Coresiana”; Curăţătoria ”Flori de crin”; Brutăria ”Pâinea vieții” la Recea).

2.Proiectul ”Economie socială – Responsabilitate socială de la Nord la Sud” din Hoteni – Maramureş, cu cele 2 structuri (Tradiţie şi creaţie Hoteni și Asociaţia pentru dezvoltare Hoteni), la care se mai adaugă Centrul pentru persoane cu nevoi speciale Hoteni.

Comunicatul de presă integral poate fi citit aici.

Comentarii Facebook


Știri recente