Zalău: PS Petroniu a slujit în Parohia „Nașterea Maicii Domnului”

Cu ocazia hramului bisericii parohiei Nașterea Maicii Domnului din Zalău, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a oficiat joi, 8 septembrie 2016, Sfânta Liturghie, în prezenţa a numeroşi credincioşi, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La sosire, Preasfinția Sa a fost întâmpinat în fața locașului de cult de părinții slujitori la această biserică: Pr. Ion Ardelean, consilierul administrativ-bisericesc al Episcopiei Sălajului, și Pr. Vasile Brete, preot coslujitor.

Ierarhul a rostit şi un cuvânt în care a vorbit despre semnificaţia sărbătorii de astăzi în viaţa noastră.

Piatra de temelie a bisericii Naşterea Maicii Domnului din Zalău a fost sfinţită în anul 2000. În Joia Mare din primăvara anului 2015 s-a slujit pentru prima dată în biserica propriu-zisă, când Preasfințitul Părinte Petroniu a binecuvântat lucrările săvârșite la locașul de cult. Până în acel moment slujbele bisericești s-au săvârșit în demisolul bisericii. În momentul de față s-a finalizat tencuirea exterioară a bisericii, iar în interior locașul de cult este pregătit pentru pictură.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Nominalizări în cadrul Galei Naționale de Excelență în Asistență Socială pentru Radio și TV Trinitas

Realizatorii Irina Chiriac, de la Radio Trinitas și Raluca Mihalache, de la Trinitas TV, sunt nominalizați la Premiul pentru jurnalism, în cadrul Galei Naționale de Excelență în Asistență Socială, ediția 2018. Irina Chiriac este realizatoarea emisiunii Reportajele Radio Trinitas, care promovează necunoscuții de…