Voluntarii CMN i-au vizitat în Vinerea Mare pe vârstnicii de la Centrul Sf. Nectarie

Pacienții de la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din București au primit în Vinerea Mare vizita Grupului psaltic Anastasis și a voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului (CMN).

Voluntarii și corul Paraclisului CMN au fost întâmpinați de Adriana Căruntu, directorul Centrului.

Grupul psaltic Anastasis a interpretat pentru pacienții de la Centrul Sf. Nectarie pasaje din Prohodul Domnului și alte cântări specifice Postului Mare și Învierii Domnului.

Voluntarii de la Paraclisul CMN le-au oferit vârstnicilor daruri constând în icoane și produse alimentare. Totodată, aceștia le-au dăruit și un coș cu ouă roșii pentru a aduce bucuria sărbătorilor pascale în sufletele celor suferinzi.

Voluntarii Paraclisului CMN la Centrul Sf. Nectarie. © Aurelian Iftimiu / Basilica.ro

Un moment emoționant din cadrul vizitei a fost acela în care un vârstnic de la centru și-a manifestat bucuria și recunoștința față de vizitatori interpretând pasaje din Prohodul Domnului pe care le știa din vremea în care fost cântăreț bisericesc.

În ianuarie pacienții de la Centrul Sf. Nectarie al Arhiepiscopiei Bucureștilor au primit vizita Grupului psaltic Tronos.

Inaugurat și sfințit în anul 2012 de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie este o unitate spitalicească aflată sub egida Fundației Bucuria Ajutorului a Arhiepiscopiei Bucureștilor. Centrul furnizează servicii de îngrijire medicală paliativă pentru pacienţii adulţi cu afecţiuni oncologice în stadiu terminal.


Citește și Binecuvântare patriarhală pentru pacienţii Centrului de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie


Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de voluntari sub coordonarea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Biserica Ortodoxă Română este cel mai mare filantrop raportat la contribuţia sa în lucrarea socială. Zeci de mii de persoane au beneficiat până în prezent numai de proiectele desfăşurate de voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale.

Prin programul „Donează sânge, salvează o viaţă!” au fost colectate peste 10 tone de sânge. De asemenea, prin intermediul proiectelor „Sănătate pentru sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate” au fost asistate şi consiliate în diferite specializări medicale foarte multe persoane din domeniul rural.

Foto credit: Aurelian Iftimiu / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente