VOLUM OMAGIAL – Părintele Prof. Dr. Nicu Moldoveanu la 70 de ani

La Editura „Basilica” a Patriarhiei Române a apărut volumul omagial „Părintele Prof. Dr. Nicu Moldoveanu la 70 de ani”. Cartea, tipărită cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, este formată din două părți distincte și a fost îngrijită de către Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu și Pr. Lector. Univ. Dr. Stelian Ionașcu.

Prima parte cuprinde cuvinte de prețuire ale celor care l-au cunoscut pe părintele profesor, de-a lungul celor 40 de ani de activitate, de la ierarhi ai Bisericii noastre, până la colegi profesori, preoți și foști studenți. Talentat bizantinist, profesor, dirijor și compozitor, Părintele Nicu Moldoveanu a cultivat și a făcut roditor darul iubirii față de Dumnezeu și de lucrarea misionară a Bisericii, îmbogățind sufletele cu lumina și bucuria credinței creatoare de valori nepieritoare.

Cea de-a doua parte a volumului este alcătuită din studii care tratează teme importante, referitoare la istoria muzicii religioase, a înființării catedrelor de cântare bisericească de la institutele teologice, precum și a unor personalități care s-au remarcat prin slujirea muzicii corale, contribuind la valorificarea și îmbogățirea tezaurului muzical psaltic românesc.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Programul hramului dedicat Sfintei Parascheva de la Iaşi

În acest an, manifestările dedicate sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva vor avea loc, la Iași, în perioada 11-14 octombrie 2018, anunţă Doxologia. Alături de moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi aduse spre închinare și moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina.…

A început deshumarea Episcopului Grigorie Leu

Arheologii de la IICCMER și instituțiile muzeale colaboratoare au început marți, 25 septembrie, acțiunea de deshumare a rămășițelor Episcopului Grigorie Leu, informează Episcopia Huşilor. Marţea aceasta au fost efectuate săpăturile până la nivelul superior al…