Vizită pastorală la românii din cea mai nordică aşezare din Danemarca

În perioada 20-25 mai 2015 Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord se află într-o vizită pastorală în mănăstirea şi parohiile româneşti din Danemarca. După slujirile din oraşele daneze Ikast şi Aalborg, în după-amiaza zilei de 22 mai 2015, Preasfinţitul Macarie a săvârşit Taina Sfântului Maslu în cel mai nordic punct al Danemarcei, în oraşul Skagen, informează www.episcopiascandinavia.se

Cei două sute de românii din acest oraş sunt păstoriţi de preotul Gheorghe Bighiu din parohia românească din Aalborg. Majoritatea românilor din Skagen lucrează la fabricile de prelucrare a peştelui iar slujbele româneşti se oficiază în biserica pescarilor suedezi de pe ţărmul unde se întâlnesc Marea Baltică şi a Nordului. Acest oraş este cel mai atractiv obiectiv turistic din nordul Danemarcei. Pe plaja oraşului Skagen, apele celor două mări provin din părţi opuse, determinând o lungă linie. Cele două ape nu se pot amesteca, fiindcă au densităţi diferite, gradul diferit de salinitate împiedicându-le să se amestece una cu alta.

La Taina Sfântului Maslu săvârşită la Skagen, Părintele Episcop Macarie a împărtăşit un bogat cuvânt de învăţătură, întărindu-i pe credincioşi în credinţa şi identitatea lor strămoşească. La agapa creştină, a purtat un dialog duhovnicesc cu fiecare familie în parte, aducând alinare prin sfat şi rugăciune.

Mâine, 24 mai 2015, Preasfinţitul Macarie va sluji Sfânta Liturghie în biserica românească „Naşterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul şi Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” din Ikast, Danemarca.

Comentarii Facebook


Știri recente