Vizită pastorală în Parohia vrânceană Păuneşti I

Credincioşii din Parohia Păuneşti I, judeţul Vrancea, l-au avut în mijlocul lor, duminică, 14 decembrie 2014, pe Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, după cum aflăm de la Dragoş Olteanu. Înaltpreasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ şi a ţinut cuvânt de învăţătură.

„Biserica a rânduit ca, în această duminică a Sfinţilor Strămoşi, să se citească Pilda celor poftiţi la cină, tocmai pentru a ne pregăti de praznicul Naşterii Mântuitorului Hristos. Suntem invitaţi cu toţii să cinăm împreună cu sfinţii lui Dumnezeu, în jurul mesei euharistice din biserică, în ziua Crăciunului, şi apoi să continuăm şi acasă la masa recunoştinţei, pe care trebuie să o arătăm lui Dumnezeu pentru faptul că ni L-a trimis în lume pe Fiul Său, ca să Se jertfească pentru noi şi pentru a noastră mântuire“, a subliniat Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

Biserica Parohiei Păuneşti I a fost ridicată între anii 1942-1952, fiind sfinţită în data de 14 decembrie 1952 de episcopul Antim Angelescu al Buzăului. Lucrările de pictură au fost realizate în perioada 1955-1957 de pictorul Titel Benea.

Între anii 1998-2001, locaşul de cult a trecut prin ample lucrări de restaurare şi consolidare.

În semn de recunoştinţă pentru întreaga activitate, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian i-a oferit părintelui paroh Cristinel Popa distincţia de iconom stavrofor. Acelaşi rang a primit şi părintele paroh Mirel-Septimiu Rusu din localitatea Repedea.

Răspunsurile la strană au fost date de grupul psaltic misionar al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Comentarii Facebook


Știri recente