Vizită chiriarhală în Parohia Timişoara-Calea Aradului

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a efectuat duminică, 07 februarie 2016, o vizită pastorală în Parohia Timişoara-Calea Aradului din Protopopiatul Timişoara I, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

Aici, Înaltpreasfinţia Sa a fost întâmpinat de credincioşii şi slujitorii parohiei, dar şi de Pr. Protopop Ioan Bude.

În continuare, Mitropolitul Banatului a participat la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohială cu hramul Adormirea Maicii Domnului, edificată în anul 2003.

În finalul slujbei, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care a evidenţiat învăţăturile ce se desprind din Pericopa evanghelică de la Sf. Ev. Matei 25, 14-30, ce istoriseşte Pilda talanţilor. În acest sens, Înaltpreasfinţia a arătat că fiecare dintre noi primim daruri şi binecuvântări nenumărate de la Dumnezeu încă de la venirea noastră în lume prin Taina Sfântului Botez, daruri ce trebuie chivernisite şi lucrate în scopul mântuirii şi a desăvârşirii noastre. Totodată, Chiriarhul a felicitat credincioşii şi slujitorii parohiei pentru proiectul pe care doresc să-l demareze în scopul ajutorării tinerilor cu situaţii sociale şi materiale speciale, prin înfiinţarea unui centru social la nivelul parohiei.

La rândul său, Părintele paroh Iosif Hânda a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Ioan pentru bucuria adusă clericilor şi credindioşilor parohiei Timişoara-Calea Aradului cu prilejul acestei vizite pastorale, cât şi pentru duhovnicescul cuvânt de învăţătură.

Comentarii Facebook


Știri recente