Viața noastră este chemată să fie o raportare la sfinții lui Dumnezeu din toată lumea și mai ales la sfinții din neamul nostru, spune IPS Teofan

În Duminica a II-a după Rusalii, numită şi Duminica Sfinților Români, la Mănăstirea Bucium din Iaşi Sfânta Liturghie a fost oficiată de IPS Teofan, informează doxologia.ro

Răspunsurile la strană au fost date de un grup de studenţi teologi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iaşi, alături de părinții călugări.

În cuvântul său, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a subliniat că o viață de sfințenie înseamnă o viață așezată sub binecuvântarea Duhului Sfânt. Sfinții pe care îi prăznuim în fiecare zi și pe care îi serbăm în mod special astăzi, cei din neamul nostru românesc, au avut o viață în Duhul Sfânt, au dobândit adumbrirea Duhului Sfânt. Tot ceea ce au împlinit în viață a fost așezat sub binecuvântarea Duhului Sfânt. Au fost bineplăcuți ai lui Dumnezeu pentru că viața lor a fost o viață în Duhul Sfânt.

După moartea lor pământească, au rămas sfintele lor moaște ca sălașe ale Duhului Sfânt, pentru că atât trupurile, și sufletele lor, au fost temple ale Duhului Sfânt, cum ar trebui să fie  și trupurile și sufletele noastre. Viața noastră este chemată să fie o raportare la sfinții lui Dumnezeu din toată lumea și mai ales la sfinții din neamul nostru, a adăugat ierarhul.

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele Teofan Straton de la Mănăstirea Bucium a primit hirotesia întru protosinghel.


Schitul Bucium, întemeiat la anul 1863 ca metoc al schitului românesc Prodromul de la Muntele Athos, de către ieromonahii Nifon şi Nectarie, a fost ridicat la rang de mănăstire în anul 1991 de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Cei 10 vieţuitori ai mănăstirii activează în cadrul unor ateliere de tâmplărie şi de pictură amenajate în jurul aşezământului monahal. Tot aici se află şi Casa Roznovanu, reşedinţa mitropolitană.

Comentarii Facebook


Știri recente