Vetrele monahale din Episcopia Caransebeșului vizitate de către tineri

Zece tineri de la Așezământul „Sfântul Nectarie” din Bocșa, județul Caraș Severin, au vizitat zilele trecute mai multe vetre monahale din cuprinsul Episcopiei Caransebeșului.

În urmă cu două săptămâni tinerii însoțiți de preotul coordonator al Așezământului „Sfântul Nectarie” s-au aflat în pelerinaj la mănăstiri din nordul Episcopiei, iar de această dată s-au închinat la trei dintre mănăstirile cele mai reprezentative din Banatul de munte: Mănăstirea Nera, Mănăstirea Călugăra și Schitul Înălțarea Domnului de lângă Reșița, a precizat Părintele Caius Negrea.

Primul popas duhovnicesc l-au făcut la Schitul Înălțarea Domnului de lângă Reșița, unde au avut ocazia să se închine la o icoană adusă din Sfântul Munte Athos, copie a icoanei „Triheroussa” de la Mănăstirea Hilandar. Următoarea destinație a fost la una dintre cele mai vechi vetre monahale din Banatul montan, Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” Călugăra. Aici, tinerii au participat la Sfânta Liturghie, rămânând impresionați de bunacuviință și slujirea monahilor, dar și de frumusețea și sălbăticia locului. După sfânta slujbă s-au închinat cu toții la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din biserica mănăstirii.

Punctul culminant al pelerinajului l-a constituit întâlnirea tinerilor bocșeni cu părintele duhovnic Teofan de la Mănăstirea Nera. Deși nouă, această mânăstire are una dintre cele mai mari obști, între mănăstirile din țara noastră. Părintele Teofan le-a adresat un cuvânt duhovnicesc, apoi au servit prânzul în trapeza mănăstirii. Tinerii pelerini s-au închinat în cele două biserici ale mănăstirii.

Între Mănăstirea Nera și Așezământul Filantropic Sfântul Nectarie de la Bocșa există o mai veche colaborare duhovnicească și ajutorare reciprocă, de aceea, întâlnirea dintre tinerii de la Bocșa, maicile și părintele Teofan a fost un prilej de bucurie.

Acest pelerinajul oferit tinerilor, unii dintre ei beneficiari ai Așezământului Filantropic din Bocșa, este al doilea, următorul fiind programat în perioada care urmează la mănăstiri din partea de sud-est a Episcopiei Caransebeșului.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente