Unirea Principatelor, sărbătorită la Grădinița Sfântul Ioan cel Nou din Suceava

Ca în fiecare an, în data de 24 ianuarie, preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava au marcat momentul Unirii Principatelor Române printr-un amplu program artistic, informează doxologia.ro.

Mai multe detalii despre eveniment ne-a oferit Narcisa Bompa, administrator la Grădinița „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”: „La această deosebită sărbatoare au participat toate cele 8 grupe de preșcolari, îmbrăcați în frumoasele costume populare, pentru a sublinia faptul că tradiția și portul popular trebuie cunoscute și promovate chiar de la cele mai .

Alături de cadrele didactice și de părinți, preșcolarii din Grupa Fluturașilor, a Licuricilor și a Îngerașilor, coordonați de educatoarele Cristina Eremiciuc, Diana Grădinariu și Doina Timofte, au recitat poezii precum „24 Ianuarie” „Cu noi e Domnul Sfânt” și „Scumpă Țară Românească” și au cântat cântece patriotioce precum „Deșteaptă-te, române!”, Limba românească”, „Românul”, „Noi suntem români”. Grupa Fluturașilor a încheiat programul cu o suită de dansuri populare. Părinții au fost spectatorii care i-au aplaudat și încurajat pe protagoniști, dar și pe colegii mai mici care nu au avut un rol anume. În mod simbolic, preșcolarii au încheiat programul artistic cu „Hora Unirii” unde s-au alăturat părinții, bunicii și ceilați invitați.”

Comentarii Facebook


Știri recente

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…