Un nou slujitor al Sfântului Altar în Episcopia Caransebeșului

Sâmbătă, 18 octombrie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la catedrala istorică cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeș, după cum ne-a transmis Darius Herea. Cu acest prilej, ierarhul a hirotonit în treapta diaconiei pe tânărul teolog Mădălin Gabriel Afilipoae, care urmează a fi hirotonit preot pe seama Parohiei Răchitova din Protopopiatul Reșița. La slujbă au participat un număr mare de credincioși. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

În cuvântul de învățătură, chiriarhul a îndemnat pe tânărul slujitor al Sfântului Altar să meargă și să slujească cu încredere Biserica lui Hristos: „Dumnezeu a rânduit ca astăzi de ziua Sfântului Apostol și Evanghelist Luca să hirotonim întru diacon pe tânărul teolog Mădălin, care a slujit ca paraclisier și cântăreț în această catedrală istorică. Îi dorim o slujire curată și neprihănită și să meargă în parohia încredințată cu toată încrederea, rugându-se neîncetat și slujind Biserica lui Hristos cu timp și fără de timp. Îl rugăm pe Mântuitorul, Arhiereul cel veșnic să-l întărească, să-i dăruiască har peste har și binecuvântare”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Catedrala istorică „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Caransebeş are o istorie bogată, cu realizări şi evenimente importante pentru Caransebeş şi pentru trecutul întregului Banat. În această catedrală au fost instalaţi toţi episcopii Caransebeşului, iar până la reînfiinţarea Eparhiei în anul 1994 a fost singura biserică ortodoxă pentru credincioşii din Caransebeş. Ridicată pe locul unei mănăstiri din lemn, datată din 1444, biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe” a avut în apropiere prima școală de diaconi din zona Banatului Montan, tot aici închegându-se și prima bibliotecă a orașului.

În Duminica a XX-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Preasfințitul Lucian a efectuat vizite pastorale inopinate în Eparhia Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente