Un nou preot instalat în Parohia Eroilor – Voluntari, Protopopiatul Ilfov Nord

Credincioşii Parohiei Eroilor Voluntari şi-au primit duminică, 04 octombrie 2015, noul păstor, pe părintele Alexandru Anghel, numit în postul de preot coslujitor la această parohie, după cum ne informează Secretariatul Protoieriei Ilfov Nord.

Până în luna octombrie Pc. Pr. Alexandru Anghel a slujit în Parohia Canela din comuna Moara Vlăsiei, Protopopiatul Ilfov Nord. La acea parohie părintele a desfășurat ample lucrări de reabilitare a bisericii din satul Canela, fostă filie a parohiei Moara Săracă.

Astfel, din anul 2010 și până în prezent la această biserică s-au realizat lucrări de pictură din nou, s-a achiziționat mobilier nou, s-a împodobit biserica cu obiecte noi de cult, s-au construit un lumânărar nou, o clopotniță și s-a început construirea unei locuințe parohiale care în prezent este la nivelul superior: turnarea stâlpilor, a centurilor de la mansardă și construirea acoperișului.

Ziua a început cu Sfânta Liturghie oficiată în biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului, Parohia Eroilor, Protopopiatul Ilfov Nord, de către Pr. Cristian Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord, înconjurat de un sobor de preoţi.

La finalul Sfintei Liturghii, în prezența credincioșilor parohiei, veniți în număr mare pentru a-și cunoaște noul preot, Părintele Protopop a rostit cuvântul de învățătură, apoi a dat citire la Decizia de numire și a făcut o prezentare a acestuia și a activității desfășurate.

Preotul nou instalat a mulţumit Bunului Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra sa, Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru încrederea acordată, Preacucernicului Părinte Protopop, soborului de preoți şi tuturor celor prezenţi pentru că i-au fost alături la acest moment emoționant de nou început de drum.

Comentarii Facebook


Știri recente