Un nou Centru social la Sibiu. Mitropolitul Ardealului a oficiat slujba de sfințire

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, în Duminica de după Botezul Domnului, 8 ianuarie 2017,  a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica Sfântul Nicolae din cartierul sibian Lazaret. De asemenea, după Sfânta Liturghie, ierarhul a sfințit noul Centru social al Bisericii.

Din soborul slujitor au făcut parte profesori de la Facultatea de Teologie Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu și preoți de la parohiile din oraș. Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul Anatoly din Brașov.

La finalul slujbei, Părintele Mitropolit i-a felicitat pe credincioșii parohiei pentru susținerea lucrărilor duhovnicești și administrative.

Trebuie să avem dragoste față de ceilalți, o dragoste care nu se limitează la noi sau la cei apropiați nouă, ci și la cei din jurul nostru, făcând fapte de milostenie. Milostenia întărește rugăciunea, este rugăciunea activă, rugăciunea vie, rugăciunea pe care o dăm răspuns milei lui Dumnezeu, a spus ierarhul.

***

Pe lângă ridicarea acestui Centru Social, în parohia Sfântul Nicolae  din Sibiu au avut loc și alte lucrări de renovare și s-a curățat pictura interioară a bisericii. Pentru mai multe detalii accesați pagina oficială a Mitropoliei Ardealului.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente