Trei coruri au concertat la Reşiţa în prezenţa Episcopului Lucian

În Duminica a 5-a din Postul Mare, care anul acesta a coincis cu praznicul Bunei Vestiri, credincioșii din Reşiţa au participat un concert prepascal organizat în Biserica Schimbarea la Față din cartierul Govândari. Evenimentul s-a desfăşurat cu binecuvântarea şi în prezenţa PS Lucian.

Concertul a fost susținut de Corul Seminarului Teologic Episcop Ioan Popasu din Caransebeș, Corul Catedralei Episcopale din Caransebeș și Grupul Ethos al Episcopiei Caransebeșului.

„Aceste trei formații corale au oferit credincioșilor reșițeni un frumos concert prepascal, o denie cu totul specială, extraordinară, care vine la sfârșitul Săptămânii a 5-a din Postul Mare să ne sensibilizeze duhovnicește, pe de-o parte, și să ne întărească să putem continua lupta cea bună, să putem continua Postul și la finalul Săptămânii a 6-a, după 40 de zile de post și rugăciune, să putem și noi culege florile virtuților creștinești și să le oferim Mântuitorului Hristos”, a subliniat Episcopul Caransebeșului.

Al doilea concert prepascal se va desfășura duminică, 1 aprilie, la Caransebeș.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Programul hramului dedicat Sfintei Parascheva de la Iaşi

În acest an, manifestările dedicate sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva vor avea loc, la Iași, în perioada 11-14 octombrie 2018, anunţă Doxologia. Alături de moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi aduse spre închinare și moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina.…

A început deshumarea Episcopului Grigorie Leu

Arheologii de la IICCMER și instituțiile muzeale colaboratoare au început marți, 25 septembrie, acțiunea de deshumare a rămășițelor Episcopului Grigorie Leu, informează Episcopia Huşilor. Marţea aceasta au fost efectuate săpăturile până la nivelul superior al…