Trei ani de misiune şi slujire la Montecatini Terme

Cu prilejul împlinirii a trei ani de la înfiinţarea, Parohia Ortodoxă Română Sfânta Muceniţă Pelaghia – Montecatini Terme din Protopopiatul Toscana, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, organizează duminică, 7 februarie 2016, Programul duhovnicesc Misiune şi slujire. Evenimentul se va desfăşura cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei.

Astfel, duminică va fi oficiată Slujba Utreniei, Slujba Acatistului, Sfânta Liturghie şi Slujba Te Deum-ului. De la ora 12:00, va fi săvârşit Parastasul pentru vrednicul de pomenire Teoctist Patriarhul şi pentru ctitorii Parohiei Ortodoxe Române din Montecatini Terme trecuţi la Domnul.

Începând cu ora 12:30 va avea loc conferinţa Trei ani de misiune şi slujire ortodoxă la Montecatini Terme. În deschidere, va fi citit mesajul de binecuvântare al Preasfinţitului Părinte Siluan, iar apoi vor urma alocuţiuni din partea excelenţei Sale, Cătălin Toşcuţă, consul în cadrul Consulatului Bologna, şi din partea primarului oraşului Montecatini Terme, Giuseppe Bellandi. Conferinţa va fi urmată de vernisarea expoziţiei foto aniversară „Trei ani de misiune şi slujire ortodoxă la Montecatini Terme” şi de lansarea Albumului aniversar „Misiune şi slujire”, realizat de Constantin Ciofu, coordonatorul Clubului Fotografilor Iaşi. De la ora 13:30 va fi prezentat documentarul video „Parohia Ortodoxă Română din Montecatini Terme, trei ani de comuniune în rugăciune”.

„Evenimentul duhovnicesc va avea loc în contextul finalizării demersurilor pentru cumpărarea clădirii unde se oficiază în prezent sfintele slujbe spre slava lui Dumnezeu şi pentru credincioşii Parohiei Ortodoxe Române din Montecatini Terme, a precizat preotul paroh Matei Tulan.

Ne dorim să fim alături de comunitatea românească

Scopul programul duhovnicesc „Misiune şi slujire” este de a prezenta o retrospectivă asupra primilor trei ani de activitate din Parohia Ortodoxă Montecatini Terme, dar şi de întocmi proiectele viitoare.

„Ne dorim să fim alături de comunitatea românească din această parte a Italiei. Prin intermediul clădirii multifuncţionale pe care o vom cumpăra, persoanele aflate în dificultate din parohia noastră, şi nu numai, vor primi sprijin. În acelaşi timp, vom intensifica activităţile pentru tineri şi copiii şi vom avea numeroase evenimente care să-i apropie mai mult pe români, pentru a le umple dorul de ţară. De aceea, avem nevoie de susţinerea autorităţilor locale italiene, de cea a Consulatului general al României la Bologna şi a întregii comunităţi. Mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături în cei trei ani de slujire în Parohia Ortodoxă Montecatini Terme, care au înţeles importanţa existenţei unui locaş de închinăciune, care să-i călăuzească pe calea mântuirii, spre slava lui Dumnezeu”, a adăugat preotul paroh Matei Tulan.

Comentarii Facebook


Știri recente