Tineri de la Centrul de Reeducare Buziaş în pelerinaj la Bocşa-Vasiova

Marţi, 26 mai, un grup de 24 de tineri de la Centrul de Reeducare Buziaş a efectuat un pelerinaj la Mănăstirea „Sfântul Ilie de la Izvor“, Bocşa-Vasiova, informează „Ziarul Lumina”.

Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfin­ţitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, şi cu purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebesului. Tinerii au fost întâmpinaţi la intrarea în mănăstire de părintele Ion Petrică, slujitor şi duhovnic al locaşului monahal, şi de maica stareţă Varvara Santiuan. În continuare, gazdele au prezentat tinerilor şi personalului însoţitor istoricul mă­năs­tirii şi i-au însoţit în cele două locaşuri, biserica şi paraclisul mănăstirii, unde a fost oficiată o slujbă de Te Deum. Aici, tinerii au adus jertfa lor de laudă lui Dumnezeu prin cân­tări liturgice şi pricesne îm­pre­ună cu profesorul coordonator Doru Racovicean.

„Am remarcat interesul sincer pe care pelerinii l-au avut faţă de viaţa monahală. Părintele duhovnic al mănăstirii a arătat faptul că Dumnezeu ne iubeşte necondi­ţio­nat şi că numele noastre sunt scrise în Cartea vieţii, dar că El aşteaptă să răspundem la iubirea Sa cu iubirea noastră manifestată prin fapte, care să arate dorinţa de schimbare în bine. Bucuria duhovnicească a zilei a fost întregită cu o masă a iubirii frăţeşti. Am trăit o zi aleasă şi binecuvântată şi am fost înălţaţi duhovniceşte prin acest pelerinaj de suflet. La plecare, mai mulţi tineri au promis că după ieşirea din centrul de reeducare îşi vor îndrepta paşii din nou spre aceste locuri sfinte de la frumoasa mănăstire cărăşeană pentru a-I mulţumi lui Dumnezeu pentru toate“, a precizat pr. Alin Cuza, slujitor la Parohia Timişoara – Calea Martirilor şi însoţitor al grupului de pelerini.

Comentarii Facebook


Știri recente