Teologii bucureșteni au depus jurământul

Absolvenții promoției 2013 a Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București au depus jurământul de credință. Ceremonia a avut loc în Catedrala mitropolitană „Sfântul Spiridon” – Nou, paraclis patriarhal, și a fost precedată de Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal. Ierarhul le-a adresat studenților un cuvânt de învățătură.

„Jurământul este un lucru sfânt și trebuie făcut cu toată conștiința și responsabilitatea pentru că o făgăduință făcută înaintea lui Dumnezeu are o valoare veșnică și noi răspundem pentru ea; să nu tratăm cu superficialitate acest moment solemn și sfânt și angajamentul pe care îl facem astăzi să îl respectăm indiferent de ispitele și greutățile pe care le avem de întâmpinat în viața noastră. Încă o dată vă felicităm, vă dorim succes în viață, să nu uitați niciodată că ați absolvit o facultate care vă va ajuta mult indiferent dacă veți fi slujitori ai Bisericii sau dacă veți fi simplii fii ai Bisericii în diverse ascultări în viața aceasta. Să rămâneți pietre vii în trupul Bisericii lui Hristos și să lucrați spre slava Preasfintei Treimi și spre a dumneavoastră mântuire”, a spus PS Părinte Varlaam Ploieșteanul Episcop-vicar patriarhal, potrivit Radio TRINITAS.

Liturghia a fost urmată de slujba de Te Deum. Cei peste 200 de proaspăt absolvenți ai secțiilor Teologie Pastorală, Teologie Didactică, Asistență Socială și Artă Sacră au rostit apoi jurământul de credință față de Biserica Ortodoxă Română.

În continuare, decanul instituției a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresat absolvenților, intitulat „Păstrători de lumină, speranță și bucurie”.

La ceremonie au fost prezenți profesorii facultății, părinții absolvenților și prieteni ai acestora.

Festivitățile s-au încheiat la sediul Facultății de Teologie.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente