Te Deum la Patriarhie de Ziua Naţională a României

De Ziua Naţională a României, luni, 1 decembrie 2014, potrivit tradiţiei bisericeşti şi hotărârii Sfântului Sinod, în Catedrala Patriarhală, s-a oficiat începând cu orele 12:00 slujba Te Deum-ului. Slujba a fost oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi şi în prezenţa a numeroşi credincioşi. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale. La finalul Te Deum-ului, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rostit un cuvânt intitulat: BISERICA A SPRIJINIT MAREA UNIRE.

Înaintea slujbei de Te Deum, în Catedrala Patriarhală, s-a oficiat Sfânta Liturghie unde au fost pomeniţi eroii neamului românesc care acum 96 de ani au înfăptuit unitatea naţională a românilor din anul 1918.

Constituția României prevede că 1 Decembrie este Ziua Națională a țării noastre, în amintirea celor peste 100.000 de români adunați pe Câmpul lui Horea de la Alba Iulia, care au cerut Unirea Transilvaniei cu Țara. Marea Adunare Națională, constituită din 1.228 de delegați, a adoptat o rezoluție care consfințea Unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul (teritoriul dintre râurile Mureș, Tisa și fluviul Dunărea) și Țara Ungurească (Crișana, Sătmar și Maramureș) cu România.

Comentarii Facebook


Știri recente