Te Deum de Ziua Aviației în București

Părintele Florin Vlădoiu, şef al Secţiei de asistenţă religioasă din Statul Major General, împreună cu un sobor de preoți au oficiat vineri, 20 iulie, o slujbă de Te Deum cu prilejul manifestărilor dedicate Zilei Aviației.

De asemenea, a fost rostită o rugăciune pentru eroii neamului, după care a urmat depunerea coroanelor de flori la Monumentul Eroilor Aerului din București.

Evenimentul, organizat de Ministerul Apărării Naționale, a fost prilejuit de sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul Aviației Române.

Sfântul Ilie ocrotitor al Aviației Române

Primele demersuri făcute în vederea instituirii unei zile dedicate Aviației Române au fost demarate de Liga Aeriană Română în anul 1991.

Ziua Aviației Române a fost instituită în anul 1994 printr-un ordin general al Ministrului Apărării Nationale.

A fost aleasă data de 20 iulie, sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, care devenit ocrotitorul și patronul spiritual al aviatorilor.

Pentru mai multe fotografii, vizualizați galeria completă aici.

Foto credit: Raluca Ene/Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Programul hramului dedicat Sfintei Parascheva de la Iaşi

În acest an, manifestările dedicate sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva vor avea loc, la Iași, în perioada 11-14 octombrie 2018, anunţă Doxologia. Alături de moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi aduse spre închinare și moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina.…

A început deshumarea Episcopului Grigorie Leu

Arheologii de la IICCMER și instituțiile muzeale colaboratoare au început marți, 25 septembrie, acțiunea de deshumare a rămășițelor Episcopului Grigorie Leu, informează Episcopia Huşilor. Marţea aceasta au fost efectuate săpăturile până la nivelul superior al…