Târnosirea bisericii Spitalului Municipiului Câmpina

În Duminica a 8-a după Rusalii, la 26 iulie 2015, a fost târnosită biserica din incinta Spitalului central din Municipiul Câmpina, județul Prahova.

Slujire arhierească

Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de către Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi dintre care amintim pe protoiereul Grigore Melnic al Protoieriei Câmpina și pe părintele Ionuț Butoiu parohul bisericii Spitalului.

Bucuria duhovnicescă a sfintelor slujbe a fost sporită şi de numărul mare de credincioşi prezenţi, aproximativ 1000 de persoane.

După cum ne-a transmis pr. Răzvan-George Topală, coslujitor la Parohia Teşila I, Valea Doftanei, în cadrul Sfintei Liturghii tânărul diacon Alexandru Dimulescu a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Fântânele, Protoieria Urlați.

Răspunsurile liturgice au fost date de membrii ai grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale dirijaţi de Părintele Arhid. Mihail Bucă.

Răspunsurile au fost date de grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale dirijat de Părintele Arhid. Mihail Bucă. – See more at: http://basilica.ro/patriarhii-teoctist-arapasu-si-iustin-moisescu-pomenii-la-catedrala-patriarhala-108458.html#sthash.JmlNDQiG.dpuf

Înmulțirea pâinilor este de fapt minunea comuniunii euharistice

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, în cuvântul de învățătură adresat celor prezenţi a arătat, printre altele, că prin minunea de astăzi, Domnul a împărtășit omului dragostea milei Sale.

”Dumnezeu primește jertfa tuturor creștinilor indiferent de momentul ceasului duhovnicesc la care au venit. Pe unii îi primește în ceasul al III-lea, pe alții în ceasul al VI-lea, al IX-lea și așa mai departe. Minunile pe care le-a săvârșit Domnul Hristos sunt minuni rânduite pentru viața omului, pentru viața veșnică, pentru că Dumnezeu prin minunile Sale a descoperit și a împărtășit dumnezeirea Sa tuturor celor credincioși. Printre minunile Sale amintim numeroasele vindecări sau, cum este cazul Evangheliei de astăzi, minunea înmulțirii pâinilor pentru cinci mii de oameni într-o pustie aproape de Marea Tiberiadei unde, Împărăteasa Elena a construit în primele veacuri câteva basilici bizantine. Prin minunea de astăzi, Domnul a împărtășit omului dragostea milei Sale. Înmulțirea pâinilor este de fapt minunea comuniunii euharistice. Domnul, după ce a binecuvântat pâinile, le împarte ucenicilor ca iconomi ai Tainelor ca aceștia să ofere tuturor oamenilor darul dumnezeiesc”, a spus Preasfinţia Sa.

Liturghia trebuie să fie unită cu filantropia, Împărtășirea trebuie să fie unită cu milostenia

Este nevoie ca fiecare în parte să ofere la rândul său din ceea ce i-a dat Domnul, a subliniat Preasfinţia Sa: „De aceea, Liturghia trebuie să fie unită cu filantropia, Împărtășirea trebuie să fie unită cu milostenia, iubirea și într-ajutorarea semenilor. Domnul fiind în pustie împreună cu poporul care îi asculta cuvântul Său dumnezeiesc Și-a ridicat ochii spre cer arătându-și compasiunea față de oameni și înmulțindu-le hrana. Astfel, și noi să ridicăm ochii mereu spre cer, spre Domnul care oferă ajutorul Său mai mult decât poate oferi aproapele de lângă noi”.

Daruri şi distincţii pentru ostenitori

La final au fost oferite distincții și diplome celor care s-au ostenit în edificarea lăcaşului de cult. Astfel, părintele paroh Ionuț Butoiu a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor, părintele Protopop Grigore Melnic împreună cu primarul orașului Câmpina, Horia Tiseanu, precum și managerul Spitalului, Dr. Tiu Călin, au primit Diplome de recunoștință, iar familia ctitorilor a primit Distincții de onoare.

La rândul său, primarul Horia Tiseanu a oferit Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanul Placheta cu sigla Municipiului Câmpina.

Comentarii Facebook


Știri recente