Târnosirea bisericii Parohiei Coșereni II

Duminică, 24 mai 2015, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor a fost prezent în mijlocul credincioşilor din localitatea Coșereni, pentru a târnosi biserica cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și „Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou din Basarabi”.

Programul liturgic a început cu slujba de întocmire a Sfintei Mese, altarul de jertfă și a lucrărilor exterioare, sfinţirea catapetesmei, apoi săvârşirea Sfintei Liturghii, la care au slujit, alături de Preasfinţia Sa, Preacuviosului Părinte Arhimandrit Rafail, Vicar Eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Florin Daniel Enaşcu, Florin Ionescu şi Nicuşor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte Bogdan Ionuț Stancu, Protopop de Urziceni, preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură, potrivit sf-esc.ro, Preasfinţia Sa a vorbit despre pericopa evanghelică care a redat prima parte a cuvântării arhierești a Mântuitorului, despre ierarhia bisericească ce izvorăște din arhieria Mântuitorului Iisus Hristos; a lăudat osteneala preotului paroh și a credincioșilor care într-o perioadă de trei ani și jumătate au ridicat o frumoasă biserică.

Preasfinția Sa a acordat rangul de iconom preotului paroh Relu Florin Mocanu, pentru lucrarea jertfelnică desfășurată în comunitatea parohială.

După Sfânta Liturghie s-a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai bisericii parohiale.

La acest moment duhovnicesc toţi credincioşii, copii, tineri, vârstnici, femei şi bărbaţi au avut bucuria unică, binecuvântată de Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce.

Comentarii Facebook


Știri recente