Târnosirea bisericii din Parohia Apadia

Preafinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului s-a aflat duminică, 27 septembrie 2015, în mijlocul credincioşilor Parohiei Apadia din Protopopiatul Caransebeş. Chiriarhul Eparhiei Caransebeşului a sfinţit lăcaşul de cult, apoi a oficiat Sfânta Liturghie, precum şi Slujba Parastasului pentru Mitropolitul Nicolae Corneanu.

Târnosirea lăcaşului de cult şi Sfânta Liturghie

După cum informează Diac. Pavel Canea şi Darius Herea de la Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeşului, în duminica a XVIII-a după Rusalii, Preasfinţia Sa a târnosit biserica parohială Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, în urma amplelor lucrări de renovare efectuate atât la interior, cât şi la exterior. În continuare Preasfinţitul Părinte Lucian, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie, iar la final a săvârşit o slujbă de pomenire cu prilejul împlinirii a un an de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Mitropolit Nicolae Corneanu.

Dumnezeu să-i binecuvinteze pe toți cei care au contribuit la refacerea și restaurarea acestei biserici

„Aici în Apadia a copilărit Mitropolitul Nicolae Corneanu și iată nimic nu este întâmplător, căci la un an de la trecerea în veșnicie a ierarhului vrednic de pomenire am venit să târnosim biserica aceasta, veche de 119 ani, dar astăzi cea mai nouă din Episcopia noastră. Dumnezeu să-i binecuvinteze pe toți cei care au contribuit la refacerea și restaurarea acestei biserici, pe părintele paroh, precum și pe toți credincioșii. Ctitorilor și binefecătorilor să le de-a putere și sănătate, iar celor care au trecut la cele veșnice, Dumnezeu să le facă parte în ceata sfinților Săi”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Distincţii pentru ostenitori

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele paroh Alin Moisă Şendroni a fost hirotesit iconom, iar celor care s-au implicat la înfrumuseţarea locaşului de cult li s-au oferit acte de cinstire. La sfintele slujbe au participat autorităţi locale, precum şi un număr mare de credincioşi. Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeşului.

***

Biserica Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Parohia Apadia a fost ridicată în anul 1896.

Comentarii Facebook


Știri recente