Târnosirea bisericii din filia Casa de Piatră – Arieşeni, protopopiatul Câmpeni

Duminică, 3 mai, când facem pomenirea Sfântului Irodion de la Lainici şi a Sfinţilor Mucenici Diodor, Rodopian, Timotei şi Mavra, soţia lui, Biserica Ortodoxă se va afla în cea de a patra duminică după Paşti numită a „Slăbănogului”.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va fi prezent în această duminică din perioada Penticostarului, în mijlocul credincioşilor din filia Casa de Piatră, parohia Arieşeni, protopopiatul Câmpeni.

Înaltpreasfinţia Sa va târnosi locaşul de închinare, va oficia Sfânta Liturghie şi va rosti cuvântul de învăţătură pentru restrânsa comunitate.

Mai multe detalii despre slujirea arhierească de mâine a oferit pentru reintregirea.ro, Părintele Paroh, Rusu Teodor Cristian:„Avem bucuria de-a vă invita la sfinţirea Bisericii din satul Casa de piatră, comuna Arieşeni, care va avea loc în data de 3 mai 2015. Satul Casa de piatră este situate în extremitatea nordică a comunei Arieşeni, într-un cadru natural deosebit de frumos. În anul 2002, la iniţiativa vrednicului de pomenire, Părintele Chişu Bazil, s-a început ridicarea actualei biserici. Între anii 2012-2014 s-a reuşit înfrumuseţarea bisericii cu pictură, dotarea cu mobilier şi obiecte de cult necesare slujirii. Toate lucrările s-au efectuat prin donaţia benevolă a credincioşilor din satul Casa de piatră, prin donaţiile făcute de trecătorii şi turiştii care frecventează aceste meleaguri şi prin colectele organizate în parohia Arieşeni şi în parohiile învecinate. Programul slujbelor se va desfăşura începând cu ora 8.00 cu slujba de Sfinţire a apei şi Utrenia, la ora 9.00 va avea loc întâmpinarea Ierarhului, iar de la ora 10.00 Sfânta Liturghie Arhierească. Aşteptăm cu drag toţi moţii şi creştinii care vor să fie alături de noi în aceste momente înălţătoare. Hristos a înviat!”

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente