Târnosirea bisericii din Cihei

Sute de credincioşi au participat, duminică, 28 iunie 2015, la sărbătoarea Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil și Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din localitatea orădeană Cihei. Locașul de cult a fost târnosit de Înaltpreasfințitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului și de Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, i-a îndemnat pe cei prezenți să urmeze exemplul de credință al sutașului, din Evanghelia acestei Duminici.

Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil și Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Cihei a fost zidită prin contribuţia credincioşilor din localitate, în jurul anului 1857. În ultimii 15 ani locașul a fost renovat complet și înfrumusețat cu pictură.

Cu acest prilej, preotul paroh a fost hirotesit iconom stavrofor și a primit distincția Crucea Șaguniană pentru clerici, domnul inginer Ioan Cuc distincția Crucea Șaguniană pentru laici, iar ceilalți binefăcători au primit acte de cinstire.

Comentarii Facebook


Știri recente