Târgoviște: Sărbătoarea Cincizecimii la Catedrala Arhiepiscopală

IPS Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște cu prilejul marii sărbători a Pogorârii Duhului Sfânt.

La evenimentul din 4 iunie 2017 au participat mulți credincioși târgovișteni, dornici a se ruga în Catedrala istorică a orașului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

După slujbă, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Vecernia Rusaliilor și a binecuvântat frunzele de nuc, simbol al focului și al darurilor Duhului Sfânt Care s-a pogorât la Cincizecime.

În cuvântul Său, ierarhul a evidențiat faptul că Cincizecimea reprezintă momentul istoric al întemeierii din punct de vedere văzut al Bisericii și este evenimentul fondator al debutului misiunii apostolilor.

Și noi, la fiecare slujbă religioasă invocăm prezența Duhului Sfânt Care-L face prezent pe Mântuitorul Hristos. De aceea, entuziasmul apostolic trebuie să ne îndemne la misiune și mărturie creștină cotidiană, pentru a fi vestitori ai iubirii lui Dumnezeu, a spus IPS Nifon.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Ambasadorul Coreei a vizitat Mănăstirea Putna

Excelența Sa, Domnul Kim Eun-joong, Ambasadorul Republicii Coreea în România, a vizitat Mănăstirea Putna împreună cu soția sa. Evenimentul a avut loc în data de 23 noiembrie 2017, informează pagina oficială de Facebook a așezământului…