Taina Sfântului Maslu în Parohia Nou Român, Protopopiatul Avrig

În ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir, în biserica parohială din Nou Român a avut loc rânduiala Sfântului Maslu de obşte, informează “Ziarul Lumina”.

La Sfânta Taină a participat un număr mare de credincioşi din sat, sfânta slujbă fiind oficiată de un de un sobor de 11 preoţi, din care au făcut parte: protopopul de Avrig, Vasile Gafton, pr. Vasile Davidoiu din Parohia Poieniţa, pr. Lucian Bunea de la Parohia Arpaşu de Sus, pr. Liviu Dobrin de la Parohia Arpaşu de Jos, pr. Andrei Todârcea, de la Parohia Scorei, pr. Marius Bela de la Parohia Cârţişoara, pr. Cezar Bulgariu, de la Parohia Cârţa, pr. Ioan Miu Ioan de la Parohia Sărata, pr. Alexandru Copacianu de la Parohia Săsăuş, pr. Gheorghiu Florin de la Parohia Toarcla şi parohul Florin Liviu Ivănuşcă.

Maslul de obşte, aşa cum este numit, este o slujbă ce se face pentru întreaga comunitate şi în pregătirea căruia se implică toţi credincioşii. Cuvântul de învăţătură a fost rostit de către protopopul Vasile Gafton, cu referire la Evanghelia Duminicii vindecării demonizatului din ţinutul Gherghesenilor şi la foloasele pe care credincioşii le primesc din participarea la slujbele bisericii şi la Sfântul Maslu îndeosebi.

Parohul Florin Liviu Ivănuşcă a mulţumit preoţilor prezenţi, apoi a mulţumit şi tuturor autorităţilor locale şi credincioşilor din sat care au făcut posibil ca în această toamnă acoperişul bisericii din Nou Român să fie schimbat în totalitate. Seara s-a încheiat cu o agapă creştină oferită de comunitate la Centrul Cultural Educaţional pentru Copii şi Tineret „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei“ din Nou Român, conform celor precizate de parohul Liviu Florin Ivănuşcă.

Comentarii Facebook


Știri recente