Tabere de vară în Basarabia şi Italia

În perioada vacanţei de vară copiii şi tinerii au posibilitatea să participe la diverse tabere organizate de parohii, aso­ciaţii de pe lângă parohii, protopopiate sau eparhii. În cadrul taberelor de vară, or­ga­nizate de Biserică, se des­făşoară activităţi re­crea­tive şi duhovniceşti, ateliere de creaţie, drumeţii, vizite la obiective culturale şi reli­gioase etc.

Un prilej de mare bucurie pentru copiii din Orhei, Republica Moldova, a fost „Tabăra prieteniei”, aflată anul acesta la a 5-a ediţie. Aici, aproximativ 100 de copii au deprins, în cele 5 zile cât a durat tabăra (28 iunie – 3 iulie), arta dansului şi meşteşugul pictatului şi au participat la diverse jocuri organizate de cei opt voluntari veniţi din Milano şi Bergamo, Italia. De asemenea, şi voluntarii din Orhei au contribuit cu forţe proprii şi produse adunate din donaţii pentru organizarea taberei. „Tabăra prieteniei” a fost organizată, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, de Asociaţia Umanitară „Filantropia Creştină” de pe lângă Parohia „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei şi de Asociaţia „Bambini in Romania” din Italia. Principalele activităţi s-au desfăşurat la Şcoala Raională de Sport din Orhei. La închiderea taberei, care a avut loc în data de 3 iulie, a participat Preasfinţitul Părinte Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, care i-a mulţumit pr. Sergiu Aga, consilier eparhial, pentru activitatea sa misionară, părintele organizând mai mulţi ani la rând tabere pentru copii, prin care „generaţia în creştere are posibilitatea să petreacă frumos timpul în perioada vacanţei de vară şi să înveţe lucruri utile pentru creşterea lor spirituală”. Ierarhul a adus mulţumiri şi voluntarilor italieni şi moldoveni pentru dragostea dăruită copiilor, înmânându-le fiecăruia câte o diplomă de merit pentru contribuţia în organizarea şi buna desfăşurare a „Taberei prieteniei”. Scopul acestei tabere este, în primul rând, acela de a aduce bucurie copiilor, iar în al doilea rând, de a creşte şi capacita abilităţile voluntariale ale tinerilor din Republica Moldova”, a spus pr. Sergiu Aga.

Protopopiatul Triveneto 2 din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei organizează, în perioada 5-11 iulie, o tabără pentru copii. Aceasta este coordonată de pr. protopop Gabor Codrea, împreună cu doamna preoteasă Patricia Codrea și de doamna Nicoleta Leahu de la Verona, informează episcopia-italiei.it. La aceasta tabără participă un număr de 26 de copii și tineri din câteva parohii din protopopiat. În cele șase zile de tabără, copiii se vor bucura de peisajele unice și de frumuseţea munților Lessini. În aceste zile copiii se vor ruga, se vor juca și vor lega frumoase prietenii.

Comentarii Facebook


Știri recente