SUA | IPS Nicolae a oficiat Sfânta Liturghie în parohia Învierea Domnului din Sacramento

Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi, a oficiat duminică, 14 mai 2017, Sfânta Liturghie în parohia Învierea Domnului din Sacramento, California, Statele Unite ale Americii.

Din soborul slujitor au făcut parte: părintele Teodor Gârlonța, parohul lăcașului de cult, părintele Emanuel Sigărtău și părintele Constantin Lăpuște de la parohia Înălțarea Sfintei Cruci din localitatea San Jose.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre întâlnirea cu Dumnezeu cel Întrupat, și despre șansa fiecărui creștin de a-L întâlni pe Hristos cel Înviat la fiecare Sfintă Liturghie, notează site-ul oficial al Mitropoliei.

De asemenea, ierarhul a amintit atât de ceremonia întronizării Mitropolitului Ortodox Român al celor două Americi și a Episcopului Ortodox Român al Canadei, cât și de implicațiile pastorale și misionare ale noii organizări administrative bisericești.

La finalul slujbei a avut loc o ședință cu membrii consiliului parohial. În cadrul întâlnirii au fost discutate detaliile privind desfășurarea și organizarea în parohie a lucrărilor Adunării de protopopiat pentru Vestul SUA programată în această toamnă.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…