Seri duhovnicești la Catedrala Mitropolitană din Cluj

Preasfintitul Vasile Somesanul,Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului a deschis miercuri, 14 noiembrie 2012, serile duhovnicesti organizate în Postul Craciunului de institutiile de învatamânt teologic din Cluj-Napoca, potrivit Radio Renașterea.

Ierarhul a participat de la ora 18:00 la Slujba Vecerniei în Catedrala Mitropolitana si la final a adresat un cuvânt de învatatura în care a vorbit despre importanta postului: „Pentru a ne împartasi de harul vindecarii trupesti sau sufletesti, noi trebuie sa ne curatim sufletul prin Sfânta Taina a Spovedaniei si, în acelasi timp, prin actele de iubire la care suntem chemati prin menirea noastra de crestini. Sfânta Taina a Preotiei, pentru cei alesi si chemati de Dumnezeu, ofera continuarea lucrarii învatatoresti, sfintitoare si conducatoare a crestinilor pe calea cea strâmta catre împaratia lui Dumnezeu. Astfel, împreuna, clerici si mireni, avem datoria sa sporim în aceasta perioada liturgica a Postului Nasterii Domnului rugaciunea, înfrânarea si milostenia pentru a ne feri de alunecarea pe panta înstrainarii de Dumnezeu si de Sfânta Evanghelie a Mântuitorului nostru Iisus Hristos în aceasta lume plina de ispite din care numai Nasterea si Întruparea Mântuitorului ne poate feri”.

Scolile teologice ortodoxe din Cluj-Napoca organizeaza la începutul si sfârsitul posturilor de peste an câte o saptamâna duhovniceasca.

În cadrul acestei saptamâni, studentii de la Facultatea de Teologie Ortodoxa si elevii Seminarului Teologic liceal din municipiu participa în fiecare dimineata la rugaciuni si la slujbele ceasurilor oficiate în Capela acestor institutii situata în P-ta Avram Iancu nr. 18. Tinerii participa seara la slujbele savârsite în Catedrala Mitropolitana unde la final primesc si sfaturi duhovnicesti de la ierarhi si preoti profesori.


15.11.2012 | 14:23

Galerie foto

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel
Mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia lansării Proiectului Alege Şcoala în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia şi Nord-Vest! (aprilie 2014-octombrie 2015):

Ştiri Patriarhie

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împlinește la 22 iulie 2014, 63 de ani de viață.
Între personalităţile ilus­tre ale neamului ro­mânesc, Prea­feri­ci­tul Părinte Patriarh Daniel se distinge cu o...
Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel împlinește 63 de ani astăzi, 22 iulie 2014. Cu prilejul acestui moment aniversar, la...
Numeroase biserici de parohie şi mănăstiri din întreaga ţară şi-au sărbătorit ieri, 20 iulie, ocrotitorul, Sfântul Slăvit Proroc...
Biserica Ortodoxă cinsteşte astăzi, 20 iulie 2014, în Duminica a VI-a după...