Consilierii și inspectorii pe învățământ și directorii seminariilor teologice s-au întâlnit cu Patriarhul României

În sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române s-a întâlnit astăzi, 26 aprilie 2013, cu directorii de seminarii și licee teologice, consilierii pentru învățământ și activități cu tineretul şi cu inspectorii de resort din Patriarhia Română.

În cadrul întrunirii Preafericirea Sa le-a vorbit celor prezenți despre importanța învățământului religios în viața Bisericii și a societății.
    
"Dorim să mulţumim celor care cu multă conştiinciozitate, dăruire de sine şi jertfelnicie au contribuit şi contribuie la intensificarea lucrării misionare a Bisericii prin învăţământul teologic şi prin învăţământul educaţional religios. Există, desigur, multe lucruri de făcut, dar mai întâi să vedem lumina prin cei care au conştiinţa misionară în cadrul învăţământului teologic şi educaţional.  Este de remarcat faptul că Biserica Ortodoxă Română este printre Bisericile Ortodoxe din lume cu cel mai mare număr de şcoli, facultăţi şi seminarii teologice. Aceasta înseamnă continuarea unei tradiţii sănătoase, dar şi conştientizarea faptului că prin învăţământul teologic şi educaţional întărim credinţa şi sporim activitatea şi prezenţa Bisericii în societate. Slujirea de la altar se completează cu slujirea de la catedră şi antrenăm în lucrarea misionară o mulţime de tineri care răspund chemării lui Hristos", a spus Preafericirea Sa, potrivit Radio TRINITAS.

Consilierul de resort al Patriarhiei Române a vorbit despre importanța întâlnirii, formulând totodată și concluziile discuțiilor.

„Una dintre concluziile fundamentale din această întâlnire a fost aceea că este necesar să analizăm lucid și sincer învățământul nostru teologic și să găsim soluțiile pentru a încerca să întărim atât latura academică a învățământului teologic, cât și latura spiritual duhovnicească, în aceeași măsură. Ambele din păcate au de suferit în această perioadă de tranziție. De asemenea, am identificat o serie întreagă de probleme în dialog și mărturisesc că a fost un dialog fructuos. Toți directorii de seminarii au luat cuvântul și au ridicat în cadrul întrunirii acele probleme, dar și soluții pe care le întrevăd pentru rezolvarea lor. Considerăm că este necesară în continuare această consfătuire a noastră pentru a ajunge la înnoirea și restructurarea învățământului teologic”, a declarat Pr. Constantin Pătuleanu, Consilier al Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române, după cum informează TRINITAS TV.
 
Consilierii pentru învățământ și activități cu tineretul, inspectorii de resort, dar și directorii de seminarii și licee teologice din Patriarhia Română participă zilele acestea, în Capitală, la atelierul regional „Educație incluzivă pentru toți”, organizat în cadrul Proiectului „FORTE - formare trainică pentru parteneriat social”. Lucrările se desfășoară la Centrul pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae”.

La final toți cei prezenți au primit din partea Patriarhului României mai multe publicații.

FOTO: Ziarul Lumina


26.04.2013 | 14:18

Galerie foto

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel
Mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, adresat cu prilejul Duminicii migranţilor români (17 august 2014):

Prima duminică după sărbătoarea Adormirii Maicii...

Ştiri Patriarhie

Patriarhia Ierusalimului a sărbătorit marţi, 19 august, Schimbarea la Faţă a Domnului după calendarul ierusalimitean. La Sfânta Liturghie...
În Sala Sinodală din Reşedinţa Patriarhală are loc astăzi şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe...
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu 40 de ierarhi români şi străini, a...
În data de 17 august 2014, la Kiev, Ucraina, a avut loc întronizarea noului Mitropolit Primat al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, în...
Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, adresat Preafericitului Părinte Onufrie, Mitropolitul Kievului...