Consilierii și inspectorii pe învățământ și directorii seminariilor teologice s-au întâlnit cu Patriarhul României

În sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române s-a întâlnit astăzi, 26 aprilie 2013, cu directorii de seminarii și licee teologice, consilierii pentru învățământ și activități cu tineretul şi cu inspectorii de resort din Patriarhia Română.

În cadrul întrunirii Preafericirea Sa le-a vorbit celor prezenți despre importanța învățământului religios în viața Bisericii și a societății.
    
"Dorim să mulţumim celor care cu multă conştiinciozitate, dăruire de sine şi jertfelnicie au contribuit şi contribuie la intensificarea lucrării misionare a Bisericii prin învăţământul teologic şi prin învăţământul educaţional religios. Există, desigur, multe lucruri de făcut, dar mai întâi să vedem lumina prin cei care au conştiinţa misionară în cadrul învăţământului teologic şi educaţional.  Este de remarcat faptul că Biserica Ortodoxă Română este printre Bisericile Ortodoxe din lume cu cel mai mare număr de şcoli, facultăţi şi seminarii teologice. Aceasta înseamnă continuarea unei tradiţii sănătoase, dar şi conştientizarea faptului că prin învăţământul teologic şi educaţional întărim credinţa şi sporim activitatea şi prezenţa Bisericii în societate. Slujirea de la altar se completează cu slujirea de la catedră şi antrenăm în lucrarea misionară o mulţime de tineri care răspund chemării lui Hristos", a spus Preafericirea Sa, potrivit Radio TRINITAS.

Consilierul de resort al Patriarhiei Române a vorbit despre importanța întâlnirii, formulând totodată și concluziile discuțiilor.

„Una dintre concluziile fundamentale din această întâlnire a fost aceea că este necesar să analizăm lucid și sincer învățământul nostru teologic și să găsim soluțiile pentru a încerca să întărim atât latura academică a învățământului teologic, cât și latura spiritual duhovnicească, în aceeași măsură. Ambele din păcate au de suferit în această perioadă de tranziție. De asemenea, am identificat o serie întreagă de probleme în dialog și mărturisesc că a fost un dialog fructuos. Toți directorii de seminarii au luat cuvântul și au ridicat în cadrul întrunirii acele probleme, dar și soluții pe care le întrevăd pentru rezolvarea lor. Considerăm că este necesară în continuare această consfătuire a noastră pentru a ajunge la înnoirea și restructurarea învățământului teologic”, a declarat Pr. Constantin Pătuleanu, Consilier al Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române, după cum informează TRINITAS TV.
 
Consilierii pentru învățământ și activități cu tineretul, inspectorii de resort, dar și directorii de seminarii și licee teologice din Patriarhia Română participă zilele acestea, în Capitală, la atelierul regional „Educație incluzivă pentru toți”, organizat în cadrul Proiectului „FORTE - formare trainică pentru parteneriat social”. Lucrările se desfășoară la Centrul pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae”.

La final toți cei prezenți au primit din partea Patriarhului României mai multe publicații.

FOTO: Ziarul Lumina


26.04.2013 | 14:18

Galerie foto

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel
duminică, 28 septembrie 2014

Către:

Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Timişoarei

Am aflat cu multă durere în suflet că, în seara zilei de 28 septembrie 2014, a trecut din această...

Ştiri Patriarhie

În ziua de 29 septembrie 2014, la Reşedinţa patriarhală, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc şedinţa de...
La București s-a desfăşurat astăzi, sub președinția Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, ședința de constituire a...
Timp de mai bine de jumătate de veac, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nicolae i-a păstorit pe credincioşii din Banat cu dăruire şi...
Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae s-a născut la data de 21 noiembrie 1923 în municipiul Caransebeș.

Între anii...
La Catedrala Patriarhală a fost oficiată luni, 29 septembrie 2014, Slujba Te Deum-ului de către Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcopul...