Hramul Parohiei Sf. Nectarie Taumaturgul din Coslada, Spania

Anul acesta se împlinesc cinci ani de la înfiinţarea Parohiei „Sf. Nectarie Taumaturgul” din Coslada, Spania. Dumnezeu scrie istoria cu oameni obişnuiţi, oameni pe care îi foloseşte să împlinească scopurile Împărăţiei Sale veşnice. Istoria unei biserici este mărturia îndurării divine şi a sacrificiului unei comunităţi de oameni care şi-au înţeles menirea şi scopul vieţii pe pământ.

Istoria Parohiei “Sf. Nectarie Taumaturgul” din Coslada este scrisă cu lacrimile şi bucuriile unui grup de români care au înfruntat dificultăţile emigraţiei, rămânând statornici şi fideli credinţei în Dumnezeu. Dorul de cer le-a potolit dorul de cei rămaşi în urmă şi măreţia părtăşiei cu Dumnezeu i-a ajutat să realizeze frumuseţea părtăşiei frăţeşti în ciuda dificultăţilor şi diferenţelor dintre ei. Istoria acestor cinci ani este o parte însemnată din viaţa acestor oameni, viaţă pe care au închinat-o Domnului, depăşind cu maturitate greutăţile specifice unui nou început. Anii aceştia sunt străpunşi de slujire, răbdare şi sacrificiu din partea tuturor membrilor bisericii.

De-a lungul acestei perioade de cinci ani, biserica s-a adunat la închinare şi comuniune în două locuri diferite. Înveşmântarea acestor locuri închinate lui Dumnezeu este dovada că dragostea oamenilor încă este vie şi lucrătoare. Deşi nu îţi spune mai nimic din exterior, frumuseţea icoanelor, a podoabelor bisericeşti, a cântării bizantine autentice, atrag atenţia celor intră înspre închinare, aducându-le aminte în mod insistent că Dumnezeu are o casă unde îi aşteaptă să se întâlnească şi să se închine Lui cu credincioşie şi ascultare.

În această biserică, mulţi au fost iertaţi de Dumnezeu, cunoscând măreţia şi dragostea divină de care s-au ascuns până atunci; alţii au fost vindecaţi de boli şi suferinţe, primind de la Dumnezeu harul să se întoarcă acasă sănătoşi, crescându-şi cu bucurie copiii. Mulţi s-au cununat, şi-au arătat dragostea pentru părinţii şi apropiaţii ce nu mai sunt, şi-au botezat pruncii nou născuţi.

După cum a precizat Părintele paroh George Cimpoca, în acest an hramul parohiei va fi sărbătorit în zilele de vineri, 9 noiembrie, şi duminică, 11 noiembrie. Duminicile de 28 octombrie şi 4 noiembrie au fost de pregătire a sărbătorii, prin rugăciune, cateheză şi faptă bună. Pe lângă cateheze, precum: “Familia - locul marilor împliniri sau... dezamăgiri?” sau “Te simţi în parohia ta ca într-o familie?”, au fost vizionate două pelicule: “Viaţa şi minunile Sf. Nectarie”, realizat de Trinitas TV, şi “Parohia Coslada: 2007-2012”, cuprinzând principalele evenimente parohiale ale celor cinci ani de slujire. De asemenea, în cadrul întâlnirilor duminicale de seară au fost oferite credincioşilor spre lectură şi hrană duhovnicească două lucrări apărute în cadrul parohiei: „Lumina din Cuvânt” – colecţia Buletinul parohial, volumul al doilea, şi „Viaţa şi paraclisul Sf. Nectarie Taumaturgul”, în limbile română şi spaniolă.

În noaptea de 8 spre 9 noiembrie, se va săvârşi slujba de priveghere, începând cu orele 23.00, urmată de Sfânta Liturghie arhierească prezidată de Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei şi Portugaliei, urmată de o agapă cu toţi credincioşii. De asemenea, duminică, 11 noiembrie, va fi săvârşită Sf. Liturghie în sobor, urmată de agapă. Vor fi scoase la închinare moaştele Sfântului Nectarie, oferite în dar comunităţii noastre de către Mitropolitul Policarp al Mitropoliei greceşti a Spaniei şi Portugaliei, cu sediul la Madrid.

Fiecare credincios va primi gratuit acatistul şi icoana Sf. Nectarie, precum şi alte daruri pregătite de comunitate.


07.11.2012 | 15:30

Galerie foto

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel
duminică, 28 septembrie 2014

Către:

Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Timişoarei

Am aflat cu multă durere în suflet că, în seara zilei de 28 septembrie 2014, a trecut din această...

Ştiri Patriarhie

La Catedrala Patriarhală a fost oficiată luni, 29 septembrie 2014, Slujba Te Deum-ului de către Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcopul...
Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Timişoarei ne informează:

Cu multă durere, Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei...
La Catedrala Patriarhală, a fost oficiată în această dimineaţă Sfânta Liturghie de către Preasfinţitul Părinte Corneliu,...
Biserica Ortodoxă se află astăzi, 28 septembrie 2014, în Duminica a XVIII-a după Rusalii. În cadrul Sfintei Liturghii, potrivi...
În ziua de luni, 29 septembrie 2014, la Centrul Cultural Social Iustin Patriarhul de lângă Facultatea de Teologie...