Expoziție de icoane în parohia "Nașterea Domnului" din Cluj

Păstrând tradiția anilor anteriori și în această primăvară, în 28 aprilie, în Duminica  Floriilor, Parohia Ortodoxă Română ”Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolae Buda, în parteneriat cu Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” din municipiu îi invită pe toți iubitorii de frumos la Expoziția de pictură „Flori la Icoana Mântuitorului”. Vernisajul va avea loc duminică de la ora 18.30 în sala de la demisolul bisericii, după slujba Vecerniei. Expoziția reunește icoane pe sticlă realizate de cursanții Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, de copiii de la Cercul de pictură al parohiei și tablouri cu temă florală realizate de artiștii plastici Eva Gaja, Cristina Răducan și Gabriela Staicu Ranga, după cum aflăm de pe site-ul radiorenasterea.ro.

Curatorii expoziției sunt Teodora Roșca, pictor iconar, doctor în teologie, expert coordonator la Secția de Iconografie de la Școala populară de arte și  Andor Komives, Lector Univ. dr. la Universitatea de Artă si Design.

 Expoziția este deschisă vizitatorilor până în  data de 13 mai 2013, în fiecare zi între orele 7.00-19.00.

Înscriindu-se în cadrul Proiectului „Copiii, Mâinile lui Hristos”, expoziția are un rol instructiv-educativ prin dezvoltarea simțului pentru artă, frumos și armonie, dar prin cultivarea virtuților creștine ale milosteniei și ale iubirii aproapelui. Astfel icoanele realizate de copii se vor vinde, iar fondurile obținute, împreună cu cele rezultate din celelalte ateliere practice vor fi îndreptate spre activități filantropice de ajutorare a celor în nevoi și lipsuri. Anul acesta, o parte din fondurile rezultate în urma activităților practice realizate de copii: mărțișoare, ouă decorative, icoane s-au îndreptat spre cele 35 de familii cuprinse în Proiectul de ajutorare al parohiei care au primit în preajma sărbătorilor de Paști, pachete cu alimente de bază. În luna mai, participanții la proiect vor merge într-un pelerinaj la mănăstiri.

FOTO: ARHIVĂ


24.04.2013 | 21:00

Galerie foto

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel
Cuvântul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, rostit în deschiderea concertului „Cinstire Sfinților Martiri Brâncoveni”, Ateneul Român, duminică, 17 august 2014:

Ştiri Patriarhie

La Duminica a XII-a după Rusalii membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române slujesc după următorul program pe care îl...
La Sărbătoarea Tăierea Cinstitului Cap al Sfântului Proroc Ioan Botezătorul  membrii Sfântului Sinod al Bisericii...
În urma difuzării în seara zilei de 26 august 2014 de către postul de televiziune Realitatea Tv a unui...
În Duminica a XI-a după Rusalii, la 24 august 2014, bucuria duhovnicească a...
Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte,...